Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χάρης Θεοχάρης: Τα δύο σενάρια για τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στον τουρισμό.

«Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει γιατί δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες, το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ίδιο», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο Mega. «Αυτό που έχει αλλάξει είναι ο φόβος που επικρατεί και το γεγονός ότι κάθε χώρα παίρνει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει αυτήν την πανδημία», είπε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

«Με το πιο θετικό σενάριο θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε τις απώλειες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», είπε «ενώ με το πιο αρνητικό -αν δηλαδή αυτό διαρκέσει μέσα στο καλοκαίρι, η φετινή χρονιά θα είναι χαμένη».

Σχετικά με το αν θα προχωρήσουν επιτάξεις ξενοδοχείων για ανθρώπους που μπορεί να έχουν νοσήσει από τον κορoνοϊό σημείωσε ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρεται σε αυτή τη δυνατότητα που έχει το κράτος. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν άτυπο πόλεμο και παλεύουμε με μια νόσο που είναι δύσκολη στην αντιμετώπιση της και έχουμε κάθε βέλος στη φαρέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ