Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απολυμάνσεις και μέτρα προστασίας στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Απολυμάνσεις στο σύνολο των κτηρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων πραγματοποίησαν ειδικά συνεργεία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν και σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, ο Δήμος υπενθυμίζει ότι έχουν κλείσει για το κοινό οι παιδικές χαρές και οι υπαίθριοι χώροι άθλησης ενώ σε δήλωσή της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τόνισε ότι αν απαιτηθεί θα ληφθούν και επιπλέον μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. 
Σε ό,τι αφορά την απολύμανση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, αφού ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας, έγινε απολύμανση στο Δημαρχείο στο Μαράσλειο, στο Ιστορικό Δημαρχείο, στα γραφεία που στεγάζεται η Πρόνοια και η Πολεοδομία του Δήμου, στους χώρους που στεγάζονται οι υπηρεσίες Καθημερινότητας στην οδό Καλοχαιρέτου, στις αποθήκες του Δήμου στο λιμάνι στην περιοχή των σφαγείων, στους χώρους στέγασης των Τεχνικών Υπηρεσιών, της Καθαριότητας και του ΦΟΣΔΑ στην περιοχή του αεροδρομίου, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της πόλης καθώς επίσης και στο χώρο συντήρησης των οχημάτων του Δήμου που βρίσκεται στο Τρίκλινο. 
Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου αναφερόμενη στο θέμα τόνισε ότι οι απολυμάνσεις των εσωτερικών χώρων των κτηρίων αρμοδιότητας του Δήμου θα συνεχιστούν και θα επαναληφθούν ενώ έκανε γνωστό ότι πρόκειται να γίνουν και σε εξωτερικούς χώρους. 
Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες του Δήμου από σήμερα εξυπηρετούν το κοινό ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεφώνου και μόνο για επείγουσες και έκτακτες υποθέσεις. Επίσης, στους χώρους εργασίας  δημοτικών υπαλλήλων λαμβάνονται τα προβλεπόμενα απαραίτητα μέτρα και έχουν παρασχεθεί   και υλικά μέσα υγιεινής (γάντια μίας χρήσης και απολυμαντικά). Η απολύμανση δε όλων των χώρων πραγματοποιείται συνεχώς.  

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)