Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας: «Οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό»

Στην εξαιρετική περίπτωση που κάποιοι από εμάς, παρά τις οδηγίες του «Μένουμε Σπίτι», αναγκαστούμε για οποιοδήποτε σοβαρό λόγο να μετακινηθούμε, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας συμβουλεύει:
Βγαίνοντας από το σπίτι:
1) φοράμε απαραιτήτως μάσκα, αν χρειαστεί να περιμένουμε σε χώρο με κόσμο, όπως πχ ουρές σε αίθουσες αναμονής διάφορων υπηρεσιών, super market κλπ.
2) Δεν αγγίζουμε και δεν καθόμαστε σε δημόσιες επιφάνειες, καρέκλες κλπ. Ο ιός παραμένει στις επιφάνειες για 48 έως 72 ώρες.
3) Κρατάμε απόσταση ασφαλείας από όλους (2 μέτρα). Θεωρούμε κάθε συμπολίτη μας ως εν δυνάμει φορέα του ιού. Όχι χειραψίες, αγκαλιές φιλιά. Αποφεύγουμε το συγχρωτισμό όπου κι αν είναι, αν δεν είναι τελείως απαραίτητο.
Επιστρέφοντας στο σπίτι:
1) Βγάζουμε τα παπούτσια μας οπωσδήποτε έξω από την εξώπορτα. Τα απολυμαίνουμε με αντισηπτικό σπρέι. Δεν μπαίνει κανείς στο σπίτι με τα παπούτσια! Μπαίνοντας από την πόρτα, βγάζουμε τα ρούχα μας, τα βάζουμε σε καλάθι και τα πλένουμε σε θερμοκρασία άνω των 60ο.
SOS: Δεν κυκλοφορούμε μέσα στο σπίτι με τα ρούχα που φοράγαμε έξω.
2) Απολυμαίνουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό, στην είσοδο του σπιτιού και μετά τα πλένουμε. Σκουπιζόμαστε με χαρτί και όχι με κοινόχρηστες πετσέτες. Το χαρτί που χρησιμοποιήσαμε, το πετάμε αμέσως μετά.

Εάν τηρήσουμε ευλαβικά τα παραπάνω μέτρα, ας είμαστε σίγουροι ότι αφού παραμείνουμε σπίτι, όλα θα πάνε καλά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ