Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απολύμανση στη Λαϊκή Αγορά και σε εξωτερικούς χώρους -Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από το Τμήμα Καθημερινότητας

Σε εξωτερικούς χώρους,  όπως η Λαϊκή Αγορά, δίνει βαρύτητα αυτές τις μέρες σε ό,τι αφορά τις απολυμάνσεις ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενώ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και αυτές που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους. 

Παράλληλα, το Τμήμα Καθημερινότητας του Δήμου έχει προχωρήσει σε επιπλέον ενέργειες για κλείσιμο και μη λειτουργία των παιδικών χαρών και εξωτερικών αθλητικών χώρων καθώς υπήρξαν περιπτώσεις όπου πολίτες δεν ακολούθησαν τις οδηγίες και έκαναν παρατύπως χρήση.

Σε ό,τι αφορά τις απολυμάνσεις, ειδικά συνεργεία προχώρησαν σε απολύμανση των χώρων της Λαϊκής Αγοράς και παράλληλα προσωπικό της Υπηρεσίας Πολιτικής προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες προχώρησαν σε διανομή εντύπων στους πολίτες με οδηγίες για την προστασία τους από τον κορονοϊό. Ανάλογη διανομή εντύπων έγινε και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Λαϊκή από τους οποίους ζητήθηκε να τηρούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και να προβαίνουν συχνά σε καθαρισμούς και απολύμανση των χώρων τους. Ειδική έκκληση έγινε και προς τους ηλικιωμένους κυρίως πελάτες της λαϊκής για τήρηση των κανόνων που σχετίζονται με την δική τους ασφάλεια και προστασία. Για τον σκοπό αυτό, το υπάλληλοι του Τμήματος Καθημερινότητας του Δήμου προχώρησε σε τοποθέτηση ειδικής κορδέλας ώστε οι πελάτες να μην έρχονται σε επαφή με τους παραγωγούς.
Σημειώνεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις και πλύσεις εξωτερικών χώρων, δρόμων και πεζοδρομίων από συνεργεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων ενώ σήμερα υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές του Δήμου προχώρησαν σε διανομή ενημερωτικών εντύπων και στο κέντρο της πόλης.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση χρήσης των παιδικών χαρών και όλων των εξωτερικών χώρων άθλησης η οποία έχει ανακοινωθεί από πλευράς Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας εδώ και μέρες, το Τμήμα Καθημερινότητας του Δήμου προχώρησε σε επιπλέον ενέργειες σφράγισής τους καθώς υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου έγινε παρατύπτως χρήση τους από πολίτες. Έτσι, έκλεισαν καί με ειδική κορδέλα παιδικές χαρές και αθλητικοί χώροι στις περιοχές Μποσκέτο, Ανεμόμυλου, Γαρίτσας, Καστελάνων Μέσης, Αλυκών, Λιαπάδων, Σκριπερού, Δουκάδων, Αλεπούς, κ.α.
Όπως επεσήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Γιώτης, «έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα με την τήρηση του σφραγίσματος των εξωτερικών αθλητικών χώρων και των παιδικών χαρών. Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες να ακολουθήσουν την οδηγία μη χρήσης των χώρων αυτών. Εμείς, θα συνεχίσουμε τις επιτηρήσεις, αλλά παρακαλούμε να εξαλειφθεί το φαινόμενο παράτυπης χρήσης ώστε το προσωπικό και οι εθελοντές να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε σειρά άλλων τομέων στους οποίους είναι απαραίτητοι. Θα ήθελα να ενημερώσω επίσης ότι για το σύνολο των προβλεπόμενων μέτρων έχουν ενημερωθεί όλοι οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου μας.
Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά και όσο πιο άμεσα γίνεται τις ανάγκες που υπάρχουν, είτε αυτές αφορούν μέτρα προστασίας των συμπολιτών μας για τον κορονοϊό είτε αφορούν άλλες ανάγκες της καθημερινότητας.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ