Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Περικλής Κατσαρός: Αγνόηση των μέτρων προστασίας των πολιτών από τον COVID-19 στην Κέρκυρα. Να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Την έντονη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια μας για την επιδεικτική αγνόηση των μέτρων προστασίας των πολιτών από τον COVID-19 από συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο και την ανεξέλεγκτη λειτουργία της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Κέρκυρα γνωστοποιήσαμε σήμερα με σχετική μας επιστολή προς το Υπουργείο Τουρισμού, με κοινοποίηση σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας- Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών αλλά και σε όλους τους τοπικούς πολιτικούς μας φορείς όπως Βουλευτές, Δήμαρχο Κ. Κέρκυρας και Περιφερειάρχη.

Στην επιστολή μας διευκρινίζουμε ξεκάθαρα ότι δεν τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού, που δημιουργείται έτσι και αλλιώς με τη συνέχιση της λειτουργίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αλλά σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η Ελληνική κοινωνία, συντεταγμένα δίνει έναν αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής της αόρατης απειλής του Κορωνοϊού, είναι αποφασιστικής σημασίας να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα και ο σχεδιασμός που έχει εξαγγελθεί ώστε να επιτευχθεί ο μεγαλύτερος βαθμός αποτελεσματικότητας των μέτρων αυτών.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρουμε τα κάτωθι:

Ο κλάδος των τουριστικών καταλυμάτων από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα της Κυβέρνησης για την προστασία των πολιτών από τον COVID-19 τα εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια. Δυστυχώς όμως, λίγες ημέρες μετά, στην Κέρκυρα καταγράφονται φαινόμενα που μας βάζουν σε μεγάλη ανησυχία, καθώς απειλείται το σχέδιο της Κυβέρνησης για την προστασία των πολιτών, από αυθαιρεσίες και «μαύρες τρύπες» που ενδεχομένως να αποτελέσουν την «Κερκόπορτα» στο «τείχος» που έχει υψωθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και εξηγούμαι. Κατά πρώτον, μας ξάφνιασε και μας προβλημάτισε το γεγονός όταν ανακαλύψαμε σε τοπική ιστοσελίδα, διαφήμιση κατοικιών για την προστασία από τον Κορωνοιό. Συγκεκριμένα η διαφήμιση απευθύνεται σε υποψήφιους πελάτες εκτός Κερκύρας και τους προτρέπει να προτιμήσουν την ενοικίαση κατοικιών στην Κέρκυρα για να είναι κοντά στους δικούς τους και έχει ως εξής: «Δε χρειάζεται να βρίσκεσαι μακριά τους, απλά μείνε δίπλα τους με τη βοήθεια της Konnect – Professional Accommodation Services. Διάλεξε ένα από τα καταλύματά μας στην #Κέρκυρα & τους #Παξούς Τηλεφώνησέ μας στο 26617-00770 (10.00 – 15.00) και πες μας τις ανάγκες σου (άτομα, περιοχή) Μείνε στο κατάλυμα της επιλογής σου έως το τέλος των έκτακτων μέτρων».

Δηλαδή του προτείνει μέχρι το τέλος των έκτακτων μέτρων να παραμείνουν στο κατάλυμα την στιγμή που έχει απαγορεύσει η Κυβέρνηση την λειτουργία των καταλυμάτων. Αντιλαμβάνεστε τι κινδύνους κρύβει ένα τέτοιο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ρήγμα στα αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλλει και σωστά το έχει πράξει η Κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών.Κυρίως μεγιστοποιεί το ρίσκο της επιμόλυνσης με την αντίστοιχη αύξηση των ατόμων που κινούνται στις τοπικές μας κοινωνίες, κάνοντας πιο πιθανή την εξάπλωση της επιδημίας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει στο ξέσπασμα ταυτόχρονων κρουσμάτων και στην κατάρρευση των δομών υγείας στα νησιά μας.

Ένα δεύτερο φαινόμενο που μας απασχολεί είναι ότι, ήδη στην Κέρκυρα υπάρχουν αρκετοί για τις ειδικές περιστάσεις που ζει όλη η Ευρώπη, τουρίστες από την Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και άλλα κράτη της Ευρώπης, την στιγμή που τα καταλύματα είναι κλειστά, αλλά και τα ξενοδοχεία με την απόφαση της Κυβέρνησης.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν ευλόγως, αν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ποιος ελέγχει την είσοδο αυτών των τουριστών, ποιος εξασφαλίζει στους πολίτες ότι είναι και θα παραμείνουν ασφαλείς και το βασικότερο ποιος εγγυάται ότι τηρούνται τα εξαγγελθέντα μέτρα της Κυβέρνησης.

Κύριε Υπουργέ

Δεν τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού, που δημιουργείται έτσι και αλλιώς με τη συνέχιση της λειτουργίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αλλά σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η Ελληνική κοινωνία, συντεταγμένα δίνει έναν αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής της αόρατης απειλής του Κορωνοιού, είναι αποφασιστικής σημασίας να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα και ο σχεδιασμός που έχει εξαγγελθεί ώστε να επιτευχθεί ο μεγαλύτερος βαθμός αποτελεσματικότητας των μέτρων αυτών.

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει άμεσα και όχι μόνο στα νησιά μας αλλά σε όλη την Ελλάδα να κλείσουν με διαταγή του κράτους αυτές οι «ημιεπίσημες» καταλυματικές δομές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στηρίζονται στον φόβο για τον κορωνοϊό. Αντίστοιχα με το κλείσιμο των ξενοδοχείων/τουριστικών καταλυμάτων και εφόσον θέλουμε το μέτρο να λειτουργήσει πρέπει να σταματήσουν σε όλες τους τις μορφές και οι προσφορές RBNB/βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ