Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 35 νέα κρούσματα – 530 συνολικά και 13 νεκροί

Τα 530 έφτασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα με το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει 35 νέα.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα έφτασαν τα 530 ανακοινώνοντας ακόμη 35 νέα. Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας τα 98 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, δεν γνωρίζουν δηλαδή οι αρμόδιοι από πού νόσησαν.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας έχουν ελεγχθεί περίπου 8000 δειγμάτα.

Συνολικά νοσηλεύονται 100 ασθενείς οι 18 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας αναμένεται να αυξηθούν οι ασθενείς που θα διασωληνωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Όπου κι αν είσαι είναι και το καζίνο σου, με Live Blackjack & Ρουλέτα και τραπέζια με Έλληνες dealers αποκλειστικά για τα μέλη της Stoiximan. Πάτα εδώ!
Μέχρι σήμερα 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα 13 συμπολίτες μας έχουν φύγει από τη ζωή λόγω του ιού.

Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας από τους συμπολίτες μας που κατέληξαν οι 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 76 έτη. Η πλειοψηφία τους ήταν άνδρες ενώ εξέπνευσε μία γυναίκα άνω των 90 ετών.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα τα σοβαρά κρούσματα αντικατοπτρίζουν την κυκλοφορία ενός εχθρού που δεν διακρίνει ηλικίες. «Κανείς εκτός από τους 19 που πήραν εξιτήριο μέχρι σήμερα δεν έχουν ανοσία. Θα περάσει πολύς καιρός για να έχουν ανοσία αρκετοί ώστε να προστατεύουν τον συνολικό πληθυσμό» τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος όταν αναφέρθηκε στην τιτάνια μάχη του ιατρικού προσωπικού: «Σεβόμαστε, τιμούμε και προστατεύουμε τους γονείς και τους παππούδες μας. Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης σήμερα είναι ότι προσφέρει παράταση ποιοτικού χρόνου στους ηλικιωμένους, τους πατεράδες και τις μανάδες μας» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ