Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια: Ανάγκη ιδιαίτερης μέριμνας στα Ιόνια Νησιά.

Σε επικοινωνία συνεργασίας με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε κ. Γιάννη Καρβέλη, η Περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου ανέφερε τις άμεσες ανάγκες σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό των Νοσοκομείων στα Ιόνια Νησιά, καθώς και την ανάγκη ειδικών παρεμβάσεων για ν΄αντιμετωπισθεί η έλλειψη υποδομών, όπως και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να μπορέσουν τα Νοσοκομεία μας να αντιμετωπίσουν εκτός των τακτικών περιστατικών και τις έκτακτες περιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊόυ, τόνισε η Περιφερειάρχης.

“Σας επισημαίνω ότι για να μπορέσουμε ν΄αξιοποιήσουμε το καθεστώς των εκτάκτων προσλήψεων στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές, όπως είναι τα Ιόνια Νησιά, απαιτούνται ειδικά προνομιακά μέτρα και κίνητρα.
Η νησιωτικότητα, η δυσχέρεια εξεύρεσης στέγης και το υψηλό κόστος ζωής στις τουριστικές περιοχές όπως είναι η Περιφέρειά μας, αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για να δημιουργηθεί ενδιαφέρον σε ιατρούς και νοσηλευτές να επιλέξουν τα νοσοκομεία των νησιών μας.
Σήμερα εν όψει των εκτάκτων συνθηκών, οφείλουμε όλοι να κινητοποιηθούμε και να συμβάλλουμε στην άμεση επάρκεια των Νοσοκομείων για ν΄ανταποκριθούμε στις δύσκολες περιστάσεις.
Λαμβάνουμε ήδη πρωτοβουλίες με τις τοπικές κοινωνίες για να διευκολύνουμε την διαμονή των ιατρών και των νοσηλευτών ως έκτακτο προσωπικό και στην συνέχεια θα εξετάσουμε ειδικά κίνητρα για μόνιμο προσωπικό που είναι τόσο απαραίτητο” σημείωσε η Περιφερειάρχης, ζητώντας την ειδική πρόβλεψη της κυβερνητικής πολιτικής που πρέπει να λάβει υπ΄όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε Περιφέρειας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ