Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Προτάσεις για στήριξη των Δήμων κατέθεσε στην Κ.Ε.Δ.Ε. η Μ. Υδραίου -Ζητά νομοθετική ρύθμιση για αναστολή καταβολής δημοτικών τελών και φόρων

Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δημοτικών φόρων και τελών επιχειρήσεων που εξαιτίας της κρίσης λόγω κορονοϊού έχουν κλείσει, έκτακτες χρηματοδοτήσεις για ενίσχυση δομών με στόχο την στήριξη ευπαθών ομάδων, παράταση προθεσμιών προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, είναι ορισμένες μόνο από τις προτάσεις τις οποίες απέστειλε προχθές με επιστολή της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος προκειμένου αυτές να τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση στην αυριανή συνεδρίαση του σώματος. Οι προτάσεις της κ. Υδραίου, αφορούν μια σειρά μέτρων που χρήζουν άμεσης λήψης, με κυβερνητικές αποφάσεις, ώστε οι Δήμοι να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους και συνάμα να στηριχθούν και να στηρίξουν τους δημότες στην κρίσιμη περίοδο την οποία διανύουμε.
Ειδικότερα, η Μ. Υδραίου ζήτησε:
1.Να τεθεί προς διεκδίκηση η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης ώστε οι Δήμοι να έχουν Δήμους δυνατότητα αναστολής είσπραξης τελών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, λόγω των αρνητικών συνεπειών που έχει επιφέρει η πανδημία στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Στη ρύθμιση επισημαίνει η Δήμαρχος ότι θα πρέπει να δίνεται σε κάθε Δήμο η διακριτική ευχέρεια για να καθορίζει ο ίδιος το χρονικό διάστημα της αναστολής, ανάλογα με τα δημοσιονομικά και ταμειακά του μεγέθη.
2.Χρηματοδότηση των Δήμων με στόχο:
Α) Την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας και του αντίστοιχου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Β)Την παροχή δυνατότητας στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων να στηρίξουν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Γ) Πρόσληψη προσωπικού ή σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση όλων των ανωτέρω.

  1. Θέσπιση προγράμματος, ανάλογο με το «Φιλόδημο» με την επωνυμία « Ψηφιακός Δήμος».. Σε αυτό να εντάσσονται έργα και υποδομές ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης των πολιτών για όλες τις συναλλαγές τους ( χωρίς καμία εξαίρεση) με το Δήμο.
  2. Το «πάγωμα» της οικονομικής δραστηριότητας είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει οικονομικά προβλήματα και απώλεια εσόδων στους Δήμους. Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους ΟΤΑ να δανειοδοτηθούν εκτάκτως από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
  3. Παράταση των προθεσμιών για το «Φιλόδημος» και όλων των προγραμμάτων που αφορούν έργα και υπηρεσίες από το ΕΣΠΑ, τα ΠΔΕ και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ