Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Γιάννης Τρεπεκλής για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας νερού στις 22/3/2020, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Κέρκυρα να ζεις» και πρώην Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Φέτος γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα νερού, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου κάτω από το βάρος των εξελίξεων και της παγκόσμιας απειλής της πανδημίας του Κορονωιού. Ακόμα και σε αυτές τις εξόχως δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα το νερό αποτελεί βασικό και πολύτιμο στοιχείο ζωής και παράλληλα «εργαλείο» για την απόκρουση και την αντιμετώπιση της απειλής του Κορονωιού, αφού είναι βασική οδηγία η προσωπική υγιεινή.
Δυστυχώς στην Κέρκυρα, παρά τις προσπάθειες να επιλυθεί οριστικά το χρόνιο και οξυμένο πρόβλημα της υδροδότησης, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την έντονη κλιματική αλλαγή, δεν έχουμε κατορθώσει να προωθήσουμε την βασική επιλογή μας για την επίλυση του προβλήματος που είναι το έργο των Φραγμάτων.
Ένα έργο το οποίο έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του από το μακρινό 1998, έχει περάσει από διάφορες φάσεις και στάδια, κατόρθωσε μέσα από στοχευμένες ενέργειες δημοτικών αρχών να υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, και μέσα από την κοινή διεκδίκηση του έργου σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του Νομού μας, επιτεύχθηκε η ωρίμανση του σε επίπεδο μελετών, καθώς δαπανήσαμε και 12 εκατομμύρια για να πραγματοποιηθούν οι απαλλοτριώσεις. Φθάσαμε στην πηγή, όμως νερό δε ήπιαμε.
Θεωρώ επιβεβλημένο κάτω από τις ραγδαίες εξελίξεις και τις μελλοντικές εξελίξεις της κλιματικής αλλαγής, που πολύ φοβάμαι ότι θα επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στο νησί μας, αφού η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα μειώνεται συνεχώς και δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς και πολυήμερες διακοπές στην υδροδότηση, να διεκδικήσουμε αποφασιστικά και όλοι μαζί το μεγάλο έργο των Φραγάτων. ΟΛΟΙ μαζί και οι τέσσερις Δήμοι, η Περιφέρεια Ιονίων νήσων και βέβαια οι Κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι.
Προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανος γιατί ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ μαζί με τους συνεργάτες μας, προχωρήσαμε και υλοποιήσαμε σημαντικά έργα, που θεωρούνταν συνοδά έργα και απαραίτητα με την προοπτική κατασκευής των Φραγμάτων, τα οποία είχε χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζω και εύχομαι το επόμενο έτος όχι μόνο να είναι ξεχωριστός ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, αλλά να έχουμε κατορθώσει να δρομολογήσουμε αυτό το σημαντικό έργο, στο σύνολο του και όχι τμηματικά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ