Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ιδιαίτερη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας -Δημιουργία επιπλέον σημείων σίτισης

Ιδιαίτερη μέριμνα για την σίτιση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων καθώς η αρμόδια Αντιδημαρχία προχώρησε σε δημιουργία νέων επιπλέον σταθερών σημείων σίτισής τους. Στην πόλη, κυρίως, της Κέρκυρας και στις περιαστικές περιοχές, αδέσποτα ζώα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φαγητό λόγω και των ειδικών μέτρων που ισχύουν λόγω κορονοϊού. Σε αυτή ακριβώς την ανάγκη απαντά ο Δήμος καθώς μέχρι τώρα πολλά ζώα δέχονταν την φροντίδα επιχειρηματιών των οποίων τα καταστήματα σήμερα παραμένουν κλειστά.
Σε κάθε περίπτωση, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρ. Τόμπρου, τονίζει ότι ο Δήμος έχει αναλάβει εδώ και καιρό την ευθύνη που αναλογεί στον ρόλο του για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και συνεχίζει τον ανεφοδιασμό στις ταΐστρες που υπάρχουν ήδη.
Τα σημεία με τις ταΐστρες
Υπενθυμίζουμε ότι τα σημεία στα οποία υπάρχουν ταΐστρες μαζί με τα επιπλέον που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, είναι:
-Στον Ανεμόμυλο, δίπλα στην παιδική χαρά.
-Δίπλα από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου (Καρβουνιάρη).
-Πάνω Πλατεία, πίσω από τις δημοτικές τουαλέτες.
-Ριζοσπαστών Βουλευτών, Ιονίου Βουλής (δίπλα από το ταξιδιωτικό γραφείο Ι. Βερνάρδη).
-Μαντούκι (στο πάρκο, απέναντι από την είσοδο του λιμανιού).
-Πλατεία Γεωργίου Θεοτόκη (Σαρόκο).
-Κουλίνες.
-Τεμπλόνι.
Παράλληλα, μετά και από συνεργασία της αρμόδιας Αντιδημάρχου με φιλοζωικούς συλλόγους, ο Δήμος προχωρά προς χρήση των φιλόζωων στην εγκατάσταση μεταλλικών θηκών με σακουλάκια συλλογής περιττωμάτων τα οποία είναι απαραίτητα κατά την βόλτα των κατοικιδίων. Το συγκεκριμένο αποτελεί δωρεά του φιλοζωικού Συλλόγου Κέρκυρας «Κιβωτός των Ζώων» και πρόκειται να τοποθετηθούν δύο στην περιοχή Γαρίτσα – Ανεμόμυλου και δύο στην κεντρική Πλατεία.

Χρ. Τόμπρου: Ιερός σκοπός η σίτιση ζώντων πλασμάτων
Για το θέμα, η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρυσούλα Τόμπρου δήλωσε τα εξής: «Η σίτιση και η παροχή νερού σε ζώντα πλάσματα για να μην πεθάνουν είναι σκοπός ιερός. Γιατί η ζωή είναι μία, μοναδική και πολύτιμη για κάθε πλάσμα του πλανήτη. Επομένως, σιτίζουμε και δίνουμε νερό στα αδέσποτα ζώα τηρώντας όλες τις οδηγίες του κράτους και λαμβάνοντας υπόψη μας ότι η κανονικότητα των προηγούμενων μηνών και ετών δεν μπορεί δυστυχώς να είναι και η κανονικότητα του σήμερα. Αντιμετωπίζουμε με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησία καί αυτό το θέμα απαντώντας αποτελεσματικά στις ανάγκες που υπάρχουν. Είναι εξάλλου υποχρέωσή μας. Όμως, σε αυτή μας την προσπάθεια πιστεύω ότι κανείς δεν περισσεύει, ειδικά επειδή αφορά αβοήθητα πλάσματα.».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)