Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τηλεδιάσκεψη Στέφανου Γκίκα και Λεωνίδα Ρουμπάτη για την Προετοιμασία του Γ.Ν. Κέρκυρας

Τηλεδιάσκεψη – συνεργασία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.
Αντικείμενο της συζήτησης απετέλεσε η προετοιμασία του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού και τα προπαρασκευαστικά μέτρα που έχει πάρει και συνεχίζει να λαμβάνει το Νοσοκομείο.
Από την λεπτομερή ενημέρωση του Διοικητή προκύπτει, ότι το Νοσοκομείο έχει ήδη παραλάβει προστατευτικό υγειονομικό υλικό από την 6η ΥΠΕ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και νέα παραλαβή. Παράλληλα, αναμένεται και αντίστοιχο υλικό που έχει παραγγελθεί από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
Σε ότι αφορά στην προετοιμασία και στην προπαρασκευή, έχει ήδη προετοιμαστεί ειδικός χώρος προδιαλογής και λήψης δείγματος από ύποπτα κρούσματα, ο οποίος είναι ανεξάρτητος και απομονωμένος από τους υπόλοιπους χώρους του Νοσοκομείου.
Επίσης, έχουν προετοιμαστεί δύο Πτέρυγες για νοσηλεία σε μονώσεις, για ασθενείς με συμπτώματα του κορονοϊού, οι οποίοι θα παραμένουν εκεί έως ότου βγουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα από το τεστ του κορονοϊού.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εφόσον κάποιο δείγμα βγει θετικό, ο ασθενής θα μεταφέρεται στο Νοσοκομείο αναφοράς (Πάτρα / Ιωάννινα), ενώ σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο ασθενής θα προωθείται στην αντίστοιχη κλινική του ΓΝΚ. Αυτή την στιγμή, η μία από τις δύο ειδικές Πτέρυγες παραμένει κλειστή, ωστόσο σε ετοιμότητα χρήσης.
Σε ότι αφορά στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), προς το παρόν υπάρχει ένα κρεββάτι ΜΕΘ σε ετοιμότητα για ασθενή με κορονοϊό. Το συγκεκριμένο κρεββάτι βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν για τον ίδιο σκοπό άλλα 5 με 6 κρεββάτια ΜΕΘ.
Ο Διοικητής ενημέρωσε επίσης τον Βουλευτή ότι έχουν ήδη προσληφθεί 14 άτομα (12 νοσηλευτές και δύο παρασκευαστές), ενώ το Νοσοκομείο έχει ζητήσει επιπλέον δύο παθολόγους, έναν πνευμονολόγο, έναν καρδιολόγο, έναν μικροβιολόγο και έναν ψυχίατρο από την προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για ιατρικό προσωπικό τετράμηνης σύμβασης.
Επιπροσθέτως, αναμένεται έγκριση από το Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη επιπλέον Επικουρικού ιατρικού προσωπικού, ήτοι δύο παθολόγων, ενός καρδιολόγου, ενός αιματολόγου και ενός κυτταρολόγου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για έναν γυναικολόγο και έναν ορθοπεδικό ΤΕΠ.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ενημέρωσε τον Βουλευτή για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εκπαίδευσης του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για την διαχείριση κρουσμάτων κορονοϊού, όπως και για την Μονάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης που λειτουργεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Τέλος, ο κ. Ρουμπάτης γνωστοποίησε ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 50 τεστ κορονοϊού σε ύποπτα κρούσματα, το οποία βγήκαν όλα αρνητικά.
Μετά την τηλεδιάσκεψη ο Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη, και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη, ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην προώθηση των θεμάτων που σχετίζονται με την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον κ. Ρουμπάτη για την ενδελεχή ενημέρωση, αλλά και να συγχαρώ το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για την προσπάθεια που καταβάλει, ώστε αν – ο μη γένοιτο – παρουσιαστεί η ανάγκη, να μπορέσει το Νοσοκομείο μας να ανταπεξέλθει.
Μένουμε σπίτι, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και με αυτό τον τρόπο βοηθάμε το ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό, αφού εμποδίζουμε την εξάπλωση του κορονοϊού. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Εύχομαι και ελπίζω, η κατάσταση στην Ελλάδα, με τα έγκαιρα μέτρα που πήρε η Κυβέρνησή μας, να εξελιχθεί πολύ καλύτερα από ότι στις άλλες χώρες.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ