Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παρέμβαση Δημήτρη Μπιάγκη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης, ζήτησε και παρενέβη στο Περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, ενημερώνοντας το σώμα για το περιεχόμενο της επιστολής που είχε αποστείλει στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα. Ο Βουλευτής, στάθηκε σε τρία βασικά σημεία στην παρέμβασή του. Αρχικά ζήτησε από την Περιφερειάρχη εκτενή ενημέρωση για το προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) που πρόκειται να ενισχύσει τις υγειονομικές δομές της Περιφέρειας σύμφωνα με τις προσλήψεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Στη συνέχεια, ο Βουλευτής έθεσε επιτακτικά το θέμα της ασφάλειας του προσωπικού του Νοσοκομείου (ιατρικό και νοσηλευτικό) λόγος για τον οποίο οφείλουμε: α) Να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο Υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων στην πόλη της Κέρκυρας που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα, πέρα και μακριά από τη δομή του Γενικού Νοσοκομείου Όπως έχει προτείνει ο Βουλευτής από την πρώτη στιγμή της κρίσης, καταλληλότερος χώρος σύμφωνα με τους ιατρούς και τους ειδικούς, είναι η δομή του Κέντρου Υγείας Πόλης, που παρέχει και τον κατάλληλο εξοπλισμό όσο και το απαραίτητο προσωπικό για να μετατραπεί σε κάτι αξιοπρεπές και ασφαλές, πέρα από λυόμενες κατασκευές και σκηνές στον προαύλιο χώρου του νοσοκομείου. β) Την εξεύρεση μιας ξενοδοχειακής μονάδας πλησίον του νοσοκομείου, που αποτελεί και αίτημα των εργαζομένων και της διοίκησης του, που θα χρησιμοποιηθεί από το προσωπικό σε περίπτωση έξαρσης του φαινομένου, καθώς θα έχει την επιλογή όποιος το επιθυμεί να ξεκουράζεται για κάποιες ώρες σ’ αυτό χωρίς να θέτει σε κίνδυνο της ζωές των δικών του ανθρώπων.
Τέλος, ο Βουλευτής ενημέρωσε το σώμα, πως σε μια πιθανή έξαρση του φαινομένου στην περιοχή, οι ανάγκες των υγειονομικών δομών θα παρουσιάσουν σημαντικότατες ελλείψεις πέρα από τα μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού και σε αναλώσιμα υλικά. Παρά τις ενέργειες της κεντρικής κυβέρνησης είναι πιθανόν να υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραλαβές, γεγονός που καθιστά σημαντική μια κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση των δομών με τα απαραίτητα που είναι διαθέσιμα ακόμα στην αγορά. Στα πλαίσια αυτά, ήδη, ο Δήμος της Κεντρικής Κέρκυρας, η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, ο Ιατρικός Σύλλογος και άλλοι τοπικοί φορείς έχουν δηλώσει παρών στο κάλεσμά του για μια κοινή προσπάθεια με απώτερο σκοπό μια κοινή εκστρατεία αλληλεγγύης στο μαχόμενο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τη συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ