Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κ.Κ.Ε: Το πρώτο κρούσμα φέρνει ερωτήματα για την ετοιμότητα και την πρόληψη

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Κέρκυρα, φέρνει με τον πιο επίσημο τρόπο στην επιφάνεια ερωτήματα για την ετοιμότητα πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης της πανδημίας από την κρατική μηχανή και στο νησί μας.
Εύλογα ερωτήματα όπως: Κατά πόσο πάρθηκαν ή θα παρθούν άμεσα μέτρα ιχνηλάτησης, τήρησης της καραντίνας τόσο στη περιοχή που διέμενε όσο και στους συνεπιβάτες του αεροπλάνου, με το προσωπικό του αεροδρομίου εφόσον ήρθε σε επαφή.
Στο προσκήνιο έρχεται επίσης η ετοιμότητα του δημόσιου τομέα υγείας να αντιμετωπίσει γρήγορα και αποτελεσματικά κρούσματα που τυχόν θα πληθύνουν το επόμενο διάστημα και στο νησί μας, με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο και το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας να πρέπει να έχει τη δυνατότητα και ικανότητα να λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς.
Αυτό σημαίνει ότι τώρα πιο επιτακτικά από ποτέ μπαίνει το αίτημα για στελέχωση του νοσοκομείου με όλο το αναγκαίο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να αναπτυχθεί στο σύνολο της η μονάδα εντατικής θεραπείας που με το αντίστοιχο προσωπικό μπορεί να αναπτύξει έως και 14 κρεβάτια από 5 που λειτουργούν σήμερα. Να υπάρξει εκπαίδευση όλου του προσωπικού στη χρήση μέσων ατομικής προστασίας, όπως και αυξημένα μέτρα προστασίας στις δομές όπου οι ασθενείς είναι μεγαλύτερης ηλικίας και πολλοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών, με κατάλληλο εξοπλισμό ασφάλειας υγειονομικών υλικών ( μάσκες, γυαλιά, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης), απολυμαντικά.
Τα Κέντρα Υγείας και η ΤΟΜΥ να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στη πρωτοβάθμια φροντίδα του λαού.
Να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα (νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια) μαζί με το προσωπικό τους, και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο. Τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωναϊό να γίνονται σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια και τις κρατικές κατευθύνσεις.
Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασποράς στις οικογένειές τους.
Σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ είναι να παρθούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
Τα λόγια φτάνουν. Στην πράξη κρινόμαστε όλοι.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ. ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ! ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ… ΟΧΙ ΜΕΤΑ…
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ