Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία

Το πρώτο θετικό κρούσμα Κορωνοϊού στο νησί μας είναι γεγονός. Αυτό που χρειάζεται τώρα από όλους μας, είναι ψυχραιμία και όχι πανικός. Πρώτα από όλα, να πάνε όλα καλά με την υγεία του συντοπίτη μας. Επίσης, να δρομολογηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (ιχνηλάτηση επαφών) ακολουθώντας πιστά τις ασφαλείς οδηγίες που υπάρχουν, πραγματοποιώντας τις αναγκαίες αναλύσεις δειγμάτων για όσους ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή.
Τέλος, κρίνεται απαραίτητη όσο ποτέ, η επαναφορά των προτάσεων που καταθέσαμε έγκαιρα στους αρμόδιους (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6η Υ.Π.Ε., Διοίκηση του Νοσοκομείου) για την προάσπιση και ασφάλεια πρωτίστως των εργαζομένων στις δομές υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι ΕΚΑΒ κ.λπ) για τις οποίες δεν λάβαμε ουσιαστικές απαντήσεις, παρά τη θετική ανταπόκρισή τους στην τοπική κοινωνία και τους φορείς.
α) Δημιουργία ανεξάρτητου Χώρου Υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων εκτός του Νοσοκομείου, στο Κέντρο Υγείας Πόλης.
β) Χρησιμοποίηση ξενοδοχειακής μονάδας πλησίον του νοσοκομείου για το προσωπικό της δομής.
γ) Συστράτευση της τοπικής μας κοινωνίας σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης απέναντι στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των δομών υγείας στην περιοχή, ώστε να τους εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για να δώσουν ετούτη τη μεγάλη μάχη. Ήδη, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, Παξών & Διπαοντίων Νήσων και ο Ιατρικός Σύλλογος κινούνται σ’ αυτήν την κατεύθυνση, στάση που χαιρετίζουμε και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν και άλλοι.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ