Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΛΑ.ΣΥ Βόρειας Κέρκυρας: Αυξήσεις τελών και καταβολή χρημάτων σε τράπεζα στο θέμα του Κορωνοιού

Κύριε πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, με την παρούσα σας ενημερώνουμε για την απόφασή μας να μη συμμετάσχουμε στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις πρωινές ώρες της Τρίτης 31/3/2020. Η αιτία της μη συμμετοχής μας έχει να κάνει με το ό,τι η ημερήσια διάταξη ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕμε στόχο την αντιμετώπισηεπειγουσών αναγκών για τη λειτουργία του δήμου και της ζωής των κατοίκων σε συνθήκες απειλής της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό αλλά αντίθετα με κύριο στόχο την αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού!
Κύριοι, με δύο επιστολές μας, στις 12 και 18 Μαρτίου, σας αναφέραμε ότιαπό τη στιγμή που δεν επιτρέπεται να συνεδριάσουμε, είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε μέσα από την δια περιφοράς συνεδρίαση για ζητήματα άμεσης ανάγκης για τη λειτουργία του Δήμου και γιατη λήψη αποφάσεων ώστε να στηριχθεί η ζωή και η υγεία των κατοίκων του Δήμου μας στις συνθήκες που βιώνουμε. Όμως, αντί να κάνετε αυτό, εσείς προσπαθείτε με απίστευτη εμμονή να αξιοποιήσετε την καλή μας διάθεση για να ψηφίσετεαυξήσεις στα τέλη καθαριότητας που θα αφαιρέσουν από τα νοικοκυριά πάνω από 200.000 χιλιάδες ευρώ και πολλά ακόμη από μικρούς επαγγελματίες. Είναι η 3η φορά που το επιχειρείτε τις τελευταίες 20 ημέρες!Η προσήλωσή σας στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων,παρά τις σημερινές πρωτόγνωρες καταστάσεις, είναι πραγματικά ντροπιαστική! Ντροπιαστικό είναι επίσης να φέρνετε στο πλαίσιο του θέματος «τροποποίηση του προϋπολογισμού για την κατανομή των 20.000 ευρώ της κρατικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού» την πληρωμή δόσης στην τράπεζα Πειραιώς ύψους 7.000 ευρώ!
Κύριοι, σας ενημερώνουμε ότι δεν θα είχαμε αντίρρηση να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα θέματα 1, 3, 4, 5β, 6 (εκλογές κοινότητας Αυλιωτών, παράταση σύμβασης για επισκευές των οδοστρωμάτων, μείωση τελών για ευαίσθητες ομάδες, ορισμό μέλους στην ΣΥΝ. ΚΟΙ. ΠΕ και κατανομή των χρημάτων για τον κορονοϊό ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ), ωστόσο τα υπόλοιπα θέματα που έχετε βάλει στην ημερήσια διάταξη και η όλη σας στάση μάς υποχρεώνει να απέχουμε συνολικά για να εμποδίσουμε έτσι αντιλαϊκές αποφάσεις αλλά και να «φρενάρουμε» στην πράξη την απαράδεκτη πρακτική που επιχειρείτε να επιβάλετε στον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ως εκ τούτου σας κάνουμε σαφές ότι ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Μαρτίου, γιατί δεν συμφωνούμε με το θέμα5α (Αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού – Ενοποίηση τελών), το θέμα 2 (εκλογή μελών στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ) και με την καταβολή δόσης στην Πειραιώς στο πλαίσιο του θέματος 4. Σας παρακαλούμε, λοιπόν,ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη διαδικασία της απαρτίας.
Κύριε πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, σας καλούμε με ευθύ τρόποΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να επιχειρήσετε να πάρετε αποφάσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα με αυτό τον τρόπο.Είμαστε σε καραντίνα, όμως αρνιόμαστε την πολιτική καραντίνα! Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί!Τέλος, σας ζητάμε να πραγματοποιηθεί άμεσα συνεδρίαση με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης για τη λήψη μέτρων από το Δήμο μας για το θέμα του κορονοϊού στο έδαφος των διαρκώς μεταβαλλόμενων συνθηκών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ