Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τραπεζικός λογαριασμός για αγορά υγειονομικού υλικού – Συνεργασία Δήμου, Ιατρικού Συλλόγου και συνόλου φορέων του νησιού -Για την ενίσχυση του Νοσοκομείου

Η κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου σε υγειονομικό υλικό είναι ο στόχος της συγκέντρωσης χρηματικού ποσού μέσω πρωτοβουλίας την οποία ανέλαβε πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο. Ήδη έγινε άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο τόσο φορείς όσο και μεμονωμένοι πολίτες μπορούν να καταβάλουν το ποσό που επιθυμούν ειδικά για τον σκοπό αυτό. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή συνδράμουν και συνεργάζονται ήδη το σύνολο των τουριστικών και παραγωγικών φορέων του τόπου.

Σε επικοινωνία την οποία είχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, ζήτησε την κατάρτιση λίστας με τα απαιτούμενα υγειονομικά υλικά προκειμένου να καλυφθούν στο μέτρο του δυνατού οι ανάγκες που υπάρχουν. Όπως δήλωσε η Μ. Υδραίου, στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας ουσιαστικό ρόλο παίζει ο Ιατρικός Σύλλογος της Κέρκυρας καθώς μόνο μέσω ενός τέτοιου είδους φορέα, σωματείου ή συλλόγου, μπορεί από νομικής άποψης να λάβει δωρεά το Νοσοκομείο. Έτσι, λόγω συναφούς αντικειμένου επελέγη ο Ιατρικός Σύλλογος ο οποίος θα είναι και ο διαχειριστής του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού. Συγκεκριμένα οι φορείς που συνεργάζονται και συνδράμουν μέχρι στιγμής στην προσπάθεια αυτή είναι οι εξής: Η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, η ΟΕΒΕΚ, η Ένωση Ξενοδόχων, η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ένωση Ναυτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, η Μαρίνα Γουβιών, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, το Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας, ο Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Κέρκυρας «Ο Ταξιάρχης», το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, το Σωματείο Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας και ο Ενιαίος Τουριστικός Φορέας.

Ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού ο οποίος έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα Πειραιώς, είναι:
ΙΒΑΝ: GR 90 0171 5820 0065 8214 7816 813

Μιλώντας για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η Μ. Υδραίου ανέφερε επιπρόσθετα το εξής: «Η προσπάθεια αυτή είναι ιερή και στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, ειδικά οι φορείς του νησιού μας, είναι καλό να βοηθήσουν. Και αυτό, επειδή αφορά την προστασία αυτών που δίνουν μάχη καθημερινά μέσα στο Νοσοκομείο μας. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό του Νοσοκομείου μας είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτήν εδώ την πρωτόγνωρη κρίση. Αυτούς θα πρέπει να φροντίσουμε στο βαθμό που μπορούμε ώστε να παραμείνουν υγιείς και να μην τίθενται σε επιπλέον κινδύνους για να μπορούν να επιτελέσουν το λειτούργημά τους. Γι’ αυτό ακριβώς και λάβαμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ώστε στο μέτρο του δυνατού να συνδράμουμε όλοι..»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ