Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

O Μητσοτάκης ζητά να καταθέσουν το 50% του μισθού τους οι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ

To 50% του μισθού τους στη μάχη κατά του κοροναϊού θα καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ καθώς και οι υπουργοί και υφυπουργοί.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός έγραψε:

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

Το κάλεσμα αυτό του πρωθυπουργού φαίνεται οτι αποδέχτηκαν άμεσα οι βουλευτές, με τους περισσότερους να έχουν αρχίσει ήδη να κοινοποιούν την θετική τους στάση.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν.
Ο κ. Μεϊμαράκης επικρότησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανοίγοντας το δρόμο και για τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές να καταθέσουν το μισό του μισθού τους παρόλο που ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά μόνο για τους βουλευτές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ