Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ABTA: Με νέα επιστολή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη Βρετανική Κυβέρνηση

Με νέα επιστολή του ο Σύνδεσμος των Βρετανών tour operators ABTA, κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου προς τη βρετανική κυβέρνηση, σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων, που προκύπτουν από τις μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων λόγω της έξαρσης του Κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ABTA αναφέρει:

Ακολουθώντας την καθυστέρηση λήψης μέτρων εκ μέρους των κυβερνητικών αξιωματούχων, η ABTA έστειλε ξανά επιστολή προς τους Υπουργούς της Κυβέρνησης και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η άμεση δράση και να αποφευχθούν οι καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις στον ταξιδιωτικό κλάδο της Βρετανίας, αλλά και η ανεπανόρθωτη βλάβη προς τους πελάτες μας.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ABTA, Mark Tanzer, αναφέρει:

«Η παγκόσμια πανδημία έχει προκαλέσει τεράστιες οικονομικές πιέσεις στους tour operators και τα ταξιδιωτικά γραφεία, με τον κλάδο να αντιμετωπίζει την κατάρρευση των πωλήσεων, ενώ την ίδια στιγμή έχει να πληρώσει τα άμεσα κόστη για τον επαναπατρισμό και την παροχή αποζημιώσεων για ακυρωμένες διακοπές σε μια κλίμακα που καθίσταται βραχυπρόθεσμα μη διαχειρίσιμη.

Ο κλάδος μας αναμένει και αυτός με τη σειρά του αποζημιώσεις από τα ξενοδοχεία και τις αεροπορικές, και χωρίς τα χρήματα αυτά δε θα έχει το απαραίτητο κεφάλαιο, ώστε να παρέχει τις αποζημιώσεις προς τους πελάτες εντός 14 ημερών.

Οι παρούσες ρυθμίσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην επικρατούσα κρίση. Θέλουμε να αποφύγουμε ένα σενάριο στο οποίο οι επιτυχημένες ταξιδιωτικές εταιρίες, που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη χρεοκοπία με αποτέλεσμα οι τουρίστες να πρέπει να περιμένουν μήνες, ώστε να λάβουν τις αποζημιώσεις τους μέσω κυβερνητικών μέτρων στήριξης.

Προτείνουμε μερικές απλές και προσωρινές τροποποιήσεις στις υφιστάμενες ρυθμίσεις με στόχο να κερδίσουμε χρόνο και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των πελατών μας. Αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Δανία και η Ιταλία, έχουν ανακοινώσει παρόμοιες αλλαγές για να διασώσουν τον ταξιδιωτικό κλάδο και να προστατέψουν τους καταναλωτές».

Η ΑΒΤΑ ζητάει από την Κυβέρνηση να εφαρμόσει τα παρακάτω προσωρινά μέτρα:

1.Το πλαίσιο 14 ημερών για την καταβολή αποζημίωσης να επεκταθεί σε 4 μήνες,
2.Κυβερνητική προστασία των πιστωτικών για αποζημιώσεις,
3.Δημιουργία ειδικού κεφαλαίου για προμηθευτές (ξενοδοχεία ή αεροπορικές) που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αποζημιώσεις τους προς τους tour operators.

Η ABTA καλεί, επίσης, την Κυβέρνηση να λάβει ισχυρά μέτρα επιβολής κατά των αεροπορικών που αψηφούν το νόμο και παρακρατούν τις αποζημιώσεις προς τους tour operators.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ