Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιστολές Στ. Γκίκα προς Γιάννη Βρούτση για την Στήριξη Ανέργων και προς Στέλιο Πέτσα για την Στήριξη των Περιφερειακών ΜΜΕ

Επιστολές προς Υπουργούς της Κυβέρνησης απέστειλε χθες ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, για ζητήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των καθημερινών επαφών με Υπουργούς και φορείς για θέματα που σχετίζονται με την κρίση του κορονοϊού τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, χθες ο Βουλευτής απέστειλε δύο νέες επιστολές προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Στέφανος Γκίκας τον ενημέρωσε για τον μεγάλο αριθμό ανέργων, των οποίων το επίδομα ανεργίας λήγει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Πρόκειται κυρίως για εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η Κυβέρνηση για την στήριξη των ανέργων, δεν συμπεριλαμβάνονται σε όσους θα λάβουν δίμηνη παράταση στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας.
Ο Βουλευτής Κέρκυρας υπογραμμίζει στην επιστολή του, πως καθώς οι συγκεκριμένοι άνεργοι – τουλάχιστον προς το παρόν – δεν θα μπορέσουν να εργαστούν στον τουριστικό τομέα, θα βρεθούν σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση. Για αυτό τον λόγο ζήτησε από τον Υπουργό να εξεταστεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης και αυτής της ομάδας ανέργων.
Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας επανέφερε το ζήτημα των ανέργων των οποίων η επιδότηση έληξε έως 31/12/2019. Πρόκειται για θέμα που είχε θέσει στον Υπουργό και σε παλαιότερη επιστολή του, εξηγώντας ότι και σε αυτή την ομάδα συμπεριλαμβάνονται πολλοί εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου, η πλειοψηφία των οποίων θα ξεκινούσε να εργάζεται εντός του Μαρτίου σε ξενοδοχειακές μονάδες. Επειδή η παράταση στην καταβολή επιδόματος ανεργίας θεσπίστηκε μόνο για τους ανέργους των οποίων η επιδότηση έληξε εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, οι εν λόγω άνεργοι αυτή την στιγμή δεν έχουν κανένα εισόδημα.
Σε επιστολή του προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και αρμόδιο για τα θέματα που αφορούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Στέλιο Πέτσα, ο Στέφανος Γκίκας παρουσίασε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Περιφερειακός Τύπος.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής εξήγησε ότι τα Περιφερειακά ΜΜΕ χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από την προβολή διαφημίσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Όμως αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν έσοδα από διαφημιστική προβολή, επειδή η πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει διακόψει την λειτουργία της.
Ο Στέφανος Γκίκας υπογραμμίζει στην επιστολή του πως υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες τίθεται σοβαρός προβληματισμός για την βιωσιμότητα των Περιφερειακών ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν να διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να αποφύγουν την αναστολή της λειτουργίας τους.
Καθώς ο Περιφερειακός Τύπος δεν συμπεριλαμβάνεται – μέχρι στιγμής – στις επιχειρήσεις που θα τύχουν οικονομικής στήριξης από την Κυβέρνηση, ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε από τον κ. Πέτσα, η Κυβέρνηση να εξετάσει την δυνατότητα της στήριξης και των Περιφερειακών ΜΜΕ, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ