Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στον ελληνικό Τουρισμό|VIDEO

Και στην επόμενη ημέρα του ελληνικού Τουρισμού, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της online πλατφόρμας «Greece from Home», κάνοντας λόγο για ένα «δύσκολο σταυρόλεξο που καλούμαστε να λύσουμε».

Σταχυολογώντας τα όσα είπε ο υπουργός Τουρισμού, αξίζουν αναφοράς η σημασία που απέδωσε στον εσωτερικό τουρισμό, το άνοιγμα με ασφάλεια το νωρίτερο δυνατό των συνόρων, η επέκταση της περιόδου, και η επιβίωση των επιχειρήσεων, που συναρτάται όμως και από τον διεθνή παράγοντα.

Το money-tourism.gr, ετοίμασε ένα μικρό video με όσα είπε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος στην εισαγωγή του, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι «…Κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτό που ζούμε σήμερα. Κανείς δεν φανταζόταν ότι θα ήμασταν σε έναν πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Κανείς δεν πίστευε ότι η πανδημία θα έκλεινε στο σπίτι 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε και πως θα τελειώσει. Ελπίζουμε να γίνει σύντομα. Ο κόσμος αλλάζει βίαια και ραγδαία».

Και συμπλήρωσε: «Η αισιοδοξία για το μέλλον να αντικαταστήσει την αγωνία για το παρόν. Ο Τουρισμός θα ανακάμψει εάν και εφόσον η Ελλάδα ανακάμψει από τον κορωνοϊό, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επανέλθει ο κόσμος στην κανονικότητα».

Αναφερόμενος στην επιβίωση των επιχειρήσεων, είπε: «Ο εσωτερικός τουρισμός μπορεί να δώσει μία διέξοδο σε αυτή τη δύσκολη χρονιά και να στηρίξει τα ελληνικά ξενοδοχεία. Μας απασχολεί η δυνατότητα όλων των ελληνικών επιχειρήσεων να επιβιώσουν, αν και αυτή εξαρτάται και από παράγοντες εκτός της χώρας. Αν ανοίξουμε νωρίς τα σύνορα θα έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς η ασφάλεια των τουριστών είναι το πρώτο μέλημα. Η επέκταση της περιόδου πολύ σημαντική ειδικά φέτος που θα υπάρχει ζήτηση που δεν θα έχει ικανοποιηθεί».

Τέλος, ο Χ. Θεοχάρης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη της ζήτησης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Δείτε την συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού και στο κανάλι του money-tourism.gr, στο youtube.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)