Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κουπόνι ισχύος 18 μηνών, αντί επιστροφής προκαταβολών, εξήγγειλε ο Χ. Θεοχάρης|Εντός ημερών θα νομοθετηθεί|VIDEO

Κουπόνι ισχύος 18 μηνών, αντί επιστροφής προκαταβολών, εξήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ανακοινώνοντας ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ψηφισθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και πάντως πριν από το Πάσχα.

«Το ζήτημα των προκαταβολών είναι τεράστιο ζήτημα», είπε ο υπουργός χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα έρθει άμεσα διάταξη σε όλους τους φορείς του τουρισμού, στις τουριστικές επιχειρήσεις, να δίνουν τη δυνατότητα με το voucher να μην χρειάζεται να επιστρέφουν τις προκαταβολές. Θα υπάρξει προσπάθεια για μια πανευρωπαϊκή γραμμή. Θα δίνεται μία πίστωση χρόνου για 18 μήνες για να χρησιμοποιηθεί η κράτηση με το κουπόνι αυτό. Η διάταξη αυτή θα περάσει στο επόμενο νομοσχέδιο, που θα έρθει τις επόμενες ημέρες».

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ένας καταναλωτής που έχει κλείσει διακοπές, π.χ. για το Πάσχα, αντί επιστροφής χρημάτων θα λάβει ισόποσο voucher, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει αργότερα σε άλλο ταξίδι, ακόμα και με άλλο προορισμό μέσω του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου ή της τουριστικής επιχείρησης.

Σχολιάζοντας την τουριστική χρονιά τόνισε ότι «…Γενικά θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά. Είναι προφανές. Μπορεί εμείς να «ανοίξουμε», αλλά οι άλλες χώρες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση μέχρι τότε»;

Για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, ο κ. Θεοχάρης είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι επιτρέπεται η λειτουργία τους, γιατί δεν σημειώνεται συνωστισμός, άνω των 10 ατόμων.

https://www.youtube.com/watch?v=hNFdx6slAno

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ