Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Περιφερειάρχης Ρόδη – Κράτσα Τσαγκαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η φετινή Παγκόσμια ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, στην δίνη της πανδημίας του κορονοϊού covid 19, αποδεικνύει περίτρανα την σημασία της Υγείας ως βασικό δικαίωμα του ανθρώπου και απαραίτητο αγαθό για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Παρ’ όλες τις τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές, εξοπλισμούς, έρευνα και ανθρώπινο δυναμικό στα συστήματα υγείας, σήμερα η παγκόσμια κοινότητα δοκιμάζεται τραγικά με κύρια θύματα τους πιό ευάλωτους πληθυσμούς στον αναπτυσσόμενο και ανεπτυγμένο κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας προειδοποιεί ότι 370 δις δολάρια επενδύσεις για τα επόμενα 15 χρόνια θα έκαναν τον κόσμο μας πιό υγιή και θα μπορούσαν να αποτρέψουν 97 εκατομμύρια πρόωρων θανάτων.

Αυτό πρέπει να αποτελέσει συλλογικό στόχο με δέσμευση και αλληλεγγύη για την οχύρωση με κάθε τρόπο της παγκόσμιας υγείας. Η πανδημία που ζούμε απέδειξε ότι όταν βάλλεται μία περιοχή του κόσμου, κινδυνεύουμε όλοι παντού.
Η χώρα μας σε μια συλλογική προσπάθεια αντιμετωπίζει με σταθερά και ενθαρρυντικά βήματα, την πανδημία.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει συντεταγμένη στην εθνική προσπάθεια για την προστασία των πολιτών σε όλα τα νησιά μας. Προνοεί, εργάζεται και επενδύει για τη αναβάθμιση των δομών και των υπηρεσιών υγείας. Στέλνει το μήνυμα παντού μιας σύγχρονης και ασφαλούς Περιφέρειας.
Αφιερώνει την σημερινή ΗΜΕΡΑ στους νοσηλευτές και γιατρούς που δίνουν μία καθημερινή ιερή μάχη για την υγεία, για την ζωή, στις ιδιαίτερα δύσκολες σημερινές συνθήκες.

Τους τιμά και τους ευγνωμονεί.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ