Εθελοντική αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Share:

Ο νέος κορωνοϊός έχει προκαλέσει μείωση των αποθεμάτων αίματος. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) έχει ήδη απευθύνει έκκληση για αιμοδοσία προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια της χώρας σε αίμα.
Το αίμα σώζει ζωές, ιδιαίτερα σε περιόδους πανδημίας. Το τελευταίο διάστημα, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 20%, λόγω της επιφυλακτικότητας των πολιτών να αιμοδοτήσουν μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον.
Με στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προσφορά αίματος στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, απευθύνουμε κάλεσμα σε τακτικούς και νέους αιμοδότες που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, για εθελοντική αιμοδοσία, προκειμένου να συμβάλλουμε από τη μεριά μας στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, η αιμοδοσία δεν πραγματοποιείται στο Γ.Ν. Κέρκυρας, αλλά στο Ιατρείο Κέρκυρας (Πλατεία Σκαραμαγκά, πίσω από τα Public). Οι ώρες αιμοδοσίας είναι καθημερινά από τις 8:30 π.μ. – 2:30 μ.μ. και 6 μ.μ. – 7:30 μ.μ. και λόγω των ίδιων συνθηκών, δεν υπάρχει η δυνατότητα από το Γ.Ν.Κ. αποστολής μονάδας για αιμοδοσία σε κάποιο δικό μας χώρο.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν και να δώσουν μαζικά αίμα από τη Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 έως την Πέμπτη 16 Απριλίου 2020, τις παραπάνω ώρες και να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της ΕΛΜΕ, αναφέροντας τον αριθμό μητρώου της ΕΛΜΕ Α.Μ.: 14932.

Εννοείται ότι και πριν και μετά από τις παραπάνω ημερομηνίες, μπορεί ο κάθε συνάδελφος να πάει και να δώσει αίμα ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.

Μην σκεφτείς: δεν μου χρειάστηκε ποτέ αίμα ,αν χρειαστώ θα δούμε….

Η ενίσχυση της τράπεζας αίματος στηρίζεται στην εθελοντική και μη αμειβόμενη προσφορά αίματος των εθελοντών συναδέλφων και αποβλέπει :
α) στην ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μας στο πολύ σημαντικό θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής τους,
β) στη συμβολή των εκπαιδευτικών στις αυξημένες ανάγκες αίματος της χώρας μας, που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (π.χ. πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς κ.ά.) ή περιπτώσεις έκτακτων κοινωνικών αναγκών και
γ) στην προσφορά αίματος στους συναδέλφους μας ή σε συγγενικά τους πρόσωπα, όταν το χρειάζονται. Στην περίπτωση, κατά την οποία συνάδελφος χρειαστεί αίμα, επικοινωνούμε με την αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, δίνουμε τον ΑΜ της ΕΛΜΕ : 14932, το όνομά, από τη στιγμή που έχουμε δώσει αίμα σε προηγούμενες αιμοδοσίες και ζητάμε να σταλεί μονάδα αίματος στον παραλήπτη, δίνοντας ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο αιμολήπτη καθώς και το Νοσοκομείο.
Όσοι/ες έχουν απορίες σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις της αιμοδοσίας, μπορούν να ανατρέξουν στη διεύθυνση http://ekea.gr/ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας)

Previous Article

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Καταγραφή αναγκών των σχολικών μονάδων για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (laptop και tablet)

Next Article

8.300 θέσεις με 75% επιδότηση σε ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών

Σχετικά Άρθρα