Ιατρικός Σύλλογος της Κέρκυρας: Να συνεχίσουμε την τήρηση των μέτρων

Share:

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Κέρκυρας, ως επιστημονικός φορέας, σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας, εκτιμώντας την πορεία της πανδημίας, έχει υποχρέωση να επισημάνει τα εξής:

Η έως τώρα εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας είναι άκρως ικανοποιητική και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η πορεία επιπέδωσης της καμπύλης της πανδημίας του κορονοϊού επιβεβαιώνει την πολιτική της κοινωνικής αποστασιοποίησης που επιλέχθηκε για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση της νόσου. Οι διαβουλεύσεις του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας επιβεβαιώνουν ότι οι αρχές συνεχίζουν να διαχειρίζονται με επιτυχία τα κρούσματα στην Κέρκυρα, με τη σύγχρονη και ανθρωπιστικά εδραιωμένη μέθοδο της ιχνηλάτησης, τα αποτελέσματα της οποίας αξιοποιούνται στο έπακρο για τη πρόληψη, άσχετα με την μη πλήρη δημοσιοποίηση τους, στο πλαίσιο της διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων και της αποτροπής της έκθεσης συμπολιτών μας σε αχρείαστο και οπισθοδρομικό στιγματισμό. Ας δείξουμε λοιπόν εμπιστοσύνη σε αυτούς που μας έφεραν έως εδώ και δεν γνωρίσαμε τις τραγικές καταστάσεις γειτονικών χωρών.

Αγαπητοί συμπολίτες, έχουμε μπει στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα που έχουμε δώσει όλοι μαζί. Οι επόμενες 15 ημέρες θα δείξουν το πότε και πώς θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης, τον οποίο ζούμε εδώ και ένα μήνα. Δεν πρέπει λοιπόν να κάνουμε πίσω στο ελάχιστο. Συνεχίζουμε να μένουμε μέσα στο σπίτι, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο είναι δυνατόν, κρατάμε τις αποστάσεις, τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα υγιεινής.

Οι γιορτινές μέρες που έρχονται να μην επηρεάσουν τις συνήθειες του τελευταίου μήνα. Το Πάσχα θα είναι εδώ και του χρόνου και καλό θα είναι να το γιορτάσουμε πάλι όλοι μαζί, χωρίς απώλειες από επιπολαιότητα.

Τα τέσσερα κρούσματα στο νησί μας δείχνουν ότι ο ιός κυκλοφορεί και ψάχνει θύματα. Ας μην του δώσουμε την ευκαιρία.

Previous Article

Ενημέρωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την πανδημία του κορωνοιού

Next Article

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προστατέψτε τους πρόσφυγες με αναπηρία από τον κορονοϊό!

Σχετικά Άρθρα