Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εξηγήσεις Τσιόδρα για τη χρήση μασκών και γαντιών – Πρέπει να φοράμε;

Στο ζήτημα της χρήσης των μασκών και των γαντιών για την προστασία ενάντια στον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την επιδημία κ. Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση.

Η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση προστατευτικής μάσκας από το κοινό, ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας

«Η επιτροπή συζήτησε το θέμα της χρήσης μάσκας από το γενικό κοινό. Η επιτροπή ενημερώθηκε αναλυτικά και συμφώνησε με το ECDC ότι ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο μέτρο ανάλογα με την πορεία της επιδημίας. Συζητήθηκε και η πιθανή αύξηση κινδύνου. Στην παρούσα φάση δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση μάσκας» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το πότε πρέπει να φοράμε μάσκα στο πρόσωπο σημείωσε ότι «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας».

Για την χρήση γαντιών

Τοποθετήθηκε δε και για τη χρήση γαντιών, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι προσφέρουν προστασία.

Είπε πως υπάρχουν λίγα στοιχεία για το εάν προστατεύουν πραγματικά από τη μόλυνση του κοροναϊού. «Η αδιάκριτη χρήση γαντιών μιας χρήσης περισσότερο κακό μπορούν να κάνουν παρά καλό» τόνισε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να σταματήσουμε τη χρήση γαντιών μιας χρήσης σε εξωτερικές δραστηριότητες και συνέστησε στον κόσμο να πλένει τα χέρια με σαπούνι και νερό ή με αντισηπτικό εάν έχει μόλις γυρίσει από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία ή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια οδηγεί σε εφησυχασμό. Ο ιός μπορεί να μολύνει τα γάντια. Έρευνες έχουν γίνει και δείχνουν ότι αγγίζουμε το πρόσωπά μας από 3 έως 23 φορές την ώρα. Όταν βγάζουμε τα γάντια μπορεί επίσης να μολυνθούμε, οπότε το πλύσιμο είναι αναγκαίο μετά. Ο ΠΟΥ δεν τα συστήνει. Τα γάντια στο γενικό κοινό λειτουργούν ως απόσπαση της προσοχής» κατέληξε.

parapolitika.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ