Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το αισιόδοξο σενάριο που θα φέρει Ρώσους τουρίστες σε Ελλάδα και Μεσόγειο το καλοκαίρι

Προοπτικές να «ανοίξει» η ζήτηση των Ρώσων για ταξίδια στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο μετά την κρίση του κορωνοϊού, σε παραθαλάσσιους και ηλιόλουστους προορισμούς, με την προϋπόθεση ότι η κρίση του κορωνοϊού θα υποχωρήσει πριν το τέλος της θερινής σεζόν, βλέπουν ρώσοι τουρ οπερέιτορ.

Στο θετικό σενάριο υποχώρησης της κρίσης στα τέλη Μαϊου, οι προβλέψεις για Ελλάδα κάνουν λόγο για σταδιακή άνοδο της ζήτησης από τους Ρώσους στα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Mouzenidis Travel, κ. Αλέξανδρο Τσαντεκίδη, η ζήτηση για προορισμούς του εξωτερικού μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης θα αυξηθεί με αργούς ρυθμούς.
Ακόμη κι αν η κατάσταση στη Ρωσία και την Ελλάδα σταθεροποιηθεί στα τέλη Μαϊου, οι Ρώσοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ταξίδια στη χώρα στο τέλος Ιουνίου, προέβλεψε.

Παρότι οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ αναγνωρίζουν πολλές παραμέτρους που μπορεί να επηρεάσουν τη δυνατότητα για ταξίδια στο εξωτερικό, πολλά θα εξαρτηθούν από τη λίστα χωρών που θα έχουν ανοικτά σύνορα για να υποδεχθούν Ρώσους ταξιδιώτες, σε ποια περίοδο θα συμβεί αυτό και με ποιες προϋποθέσεις θα υποδέχονται τους τουρίστες, επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της SpaceTravel, Arthur Muradyan.

Είναι ξεκάθαρο, τονίζει ο κ. Muradyan, ότι η επιλογή πιστοποιητικών υγείας των ταξιδιωτών δεν θα δημιουργήσει ζήτηση με κανέναν τρόπο, ακόμη κι αν πραγματοποιούνται πτήσεις.
Το πρώτο κύμα τουριστών μετά την άρση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων θα είναι Ρώσοι νέας ηλικίας, καθώς οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι δεν θα ταξιδέψουν πριν το χειμώνα του 2020, επισήμανε.


Η ζήτηση μετά τον κορωνοϊό θα εξαρτηθεί από τους προορισμούς που θα ανοίξουν πρώτοι, και με περιορισμένες επιλογές, η προσφορά είναι εκείνη που θα καθοδηγήσει τη ζήτηση, υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής του τουρ οπερέιτορ Express, Taras Kobishchanov.

Εάν ανοίξει η Μαύρη Θάλασσα, οικογένειες και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αναμένεται να ταξιδέψουν πρώτα εκεί, και το ίδιο θα συμβεί εάν ανοίξει η Αττάλεια και όχι ολόκληρη η Τουρκία, την οποία θα μετατρέψουν οι αρχές σε ένα κλειστό θέρετρο παραθεριστών.Όταν όλος ο κόσμος ανοίξει και πάλι για την υποδοχή επισκεπτών, όταν δηλαδή επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τότε Ρώσοι νεαρής ηλικίας αναμένεται να ταξιδέψουν στη δυτική Ευρώπη, τη Γκόα και την Ταϋλάνδη, είπε ο κ. Kobishchanov.

Πιο αισιόδοξοι είναι οι τουρ οπερέιτορ ANEX Tour και TUI Ρωσίας, οι οποίοι προβλέπουν γρήγορη επανεκκίνηση της ζήτησης μετά την σταθεροποίηση της κατάστασης.

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ANEX Tour, Yana Muromova, εκτιμά ότι θα υπάρξει αξιοσημείωτη επιστροφή της ζήτησης μετά την κρίση, το πρώτο τρίμηνο μετά την άρση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, από όσους θα έχουν την οικονομική άνεση, ανεξάρτητα της ηλικίας τους.

Η Τουρκία και η Ευρώπη θα βρεθούν στο επίκεντρο της ζήτησης, δήλωσε.Ο γενικός διευθυντής της ΤUI Ρωσίας, Taras Demura, εκτιμά ότι εάν η κατάσταση σταθεροποιηθεί στο άμεσο μέλλον, υπάρχει πιθανότητα ανάκαμψης της ζήτησης για τη θερινή σεζόν. Με ευνοϊκές συνθήκες, το καλοκαίρι περιμένουμε ζήτηση από τουρίστες που αναμένουν τη σταθεροποίηση της κατάστασης, είπε.
Οι οικογένειες και οι νεαρής ηλικίας Ρώσοι είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν ενώ το καλοκαίρι οι οικογένειες θα προτιμήσουν ηλιόλουστους προορισμούς για να τονώσουν το ανοσοποιητικό τους. Η TUI προβλέπει ότι μετά από μια περίοδο υποχρεωτικής απομόνωσης, αρχικά η ζήτηση θα αφορά ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας και αποδράσεις Σαββατοκύριακου.

Στο αισιόδοξο σενάριο, εάν υπάρξει σταθεροποίηση της κατάστασης πριν το τέλος της θερινής σεζόν, μετά το άνοιγμα των συνόρων και την άρση των περιορισμών στις πτήσεις, οι παραθαλάσσιοι προορισμοί θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν μεγάλη αύξηση της ζήτησης, τόσο εντός (Krasnodar) όσο και εκτός (Μεσόγειος) Ρωσίας, επισημαίνει ο τουρ οπερέιτορ.

Πηγή: tornosnews.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ