Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Condor: Ποια είναι τα σενάρια για το μέλλον της αεροπορικής | Πιθανός μνηστήρας η Lufthansa (;)

Δυσοίωνο είναι το μέλλον για τη Condor με τις συνεχόμενες απόπειρες της LOT να απεμπλακεί από τη συμφωνία εξαγοράς και τους μετόχους της γερμανικής αεροπορικής να ζητούν παράταση του πλάνου προστασίας.

Το SPIEGEL σε πρόσφατο δημοσίευμά του αναφέρει τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της Condor.

Σενάριο 1ο: Παράταση περιόδου προστασίας και νέο δάνειο από τη γερμανική κεντρική τράπεζα
Ο χρόνος περνάει γρήγορα και η ημερομηνία πληρωμής του δανείου ύψους 380 εκατ. ευρώ προς την KfW έρχεται όλο και πιο κοντά.

Ο υποψήφιος αγοραστής της γερμανικής αεροπορικής, ο οποίος μέχρι στιγμής είναι η πολωνική LOT καλείται να καταβάλλει το ποσό αυτό έως τις 15 Απριλίου. Αυτό κρίνεται αδύνατο λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει η πολωνική αεροπορία, ενώ κάνει ό,τι μπορεί για να ξεφύγει από τη συμφωνία.

Οι μέτοχοι της Condor έχουν ήδη ζητήσει παράταση της περιόδου προστασίας με την ελπίδα να βρεθεί άλλος αγοραστής μέχρι το καλοκαίρι, το οποίο είναι αμφίβολο λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζουν σε παγκόσμια κλίμακα οι αεροπορικές.

Σενάριο 2: Η Lufthansa θα εξαγοράσει τη Condor
To SPIEGEL αναφέρει ότι η ενδεχόμενη αγορά της Condor από την Lufthansa αποτελεί ένα υπαρκτό σενάριο ύστερα από το «ναυάγιο» της συμφωνίας με τη LOT.

Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο λόγω των αντιμονοπωλιακών ρυθμίσεων. Ωστόσο, η Lufthansa πριν την κρίση ήθελε να γίνει πιο ισχυρή στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων μέσω των αεροσκαφών της Eurowings. Η Condor ήθελε να ανανεώσει τον στόλο της για δρομολόγια μακρινών πτήσεων, κάτι το οποίο θα μπορούσε να πετύχει μέσω της συμφωνίας με την Lufthansa.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ