Επιστολή Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο προς το Περιφερειακό Συμβούλιο

Share:

Κύριε Πρόεδρε,
Στην παρούσα κρίσιμη περίοδο την οποία διανύουμε λόγω της μεγάλης πανδημίας, όσον αφορά τον κρίσιμο τομέα της υγείας, σας καταθέτουμε εγγράφως τις προτάσεις μας σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και αφορούν την στήριξή του:
• Λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού υπάρχει ανάγκη σε μέσα ατομικής προστασίας και αναλώσιμα υλικά. Ειδικότερα σε μάσκες υψηλής προστασίας FPP 3, στολές -ποδονάρια- σκούφοι υψηλοί προστασίας, αντισηπτικά, οινόπνευμα. Η ανάγκη αυτή προκύπτει λόγω των περιορισμένων ποσοτήτων που προσφέρονται από την αρμόδια Υγειονομική μας Περιφέρεια.
• Η λειτουργία της ανεξάρτητης μονάδας Κορωνοϊού η οποία δεν επηρεάζει άμεσα τουλάχιστον στο στάδιο της διερεύνησης των πιθανών κρουσμάτων στη λειτουργία του Νοσοκομείου διασφαλίζοντας έτσι την προστασία του προσωπικού του με δικό του προσωπικό Ιατρικό,Νοσηλευτικό , βοηθητικό υγειονομικό πάντα με καινούριες μόνιμες προσλήψεις .
• Αγορά απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού (καρδιογράφους, υπεροχογράφους, θερμόμετρα με υπέρυθρες, ειδικά κλειστά φορεία για ασθενείς του covid-19) αλλά και εξοπλισμού ξενοδοχειακού τύπου αξιοποιώντας προγράμματα ΕΣΠΑ σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
• Σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να πάρετε πρωτοβουλίες ώστε να βρεθεί ξενοδοχειακή μονάδα πλησίον του νοσοκομείου για το προσωπικό που επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει ώστε να διαφυλάξουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
• Λόγω της ελλιπής ενημέρωσης και της αναστάτωσης που υπάρχει στο νησί μας εξαιτίας της πανδημίας, θέση μας είναι να υπάρχει ένα ολιγομελές όργανο όπου θα αναλάβει την ενημέρωση και καθοδήγηση των πολιτών σε συνεργασία πάντα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας – Περιφέρεια – Δημάρχους του Νομού -Διοίκηση Νοσοκομείου – εργαζόμενοι του Νοσοκομείου – ΕΚΑΒ – άλλες υπηρεσίες αν χρειαστεί όπως Λιμεναρχείο, αεροδρόμιο όπως άλλωστε υφίσταται και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
• Στελέχωση του Νοσοκομείου μας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό θεσπίζοντας κίνητρα για επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς, νοσηλευτές κ.ά. Επιπλέον προσλήψεις εφεδρικού προσωπικού λόγω της πανδημίας, ώστε να υπάρχει εφεδρεία προσωπικού και να μην υπάρξει ορατός κίνδυνος να κλείσουν κλινικές σε πιθανότητα προσβολής σύμφωνα με το ΦΕΚ Α’ 55/11-3-2020 στηρίζοντας έτσι την δημόσια υγεία. Φυσικά πάγιο αίτημα μας είναι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό ώστε να λειτουργούν σύμφωνα με τον οργανισμό του όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου και αντιστοίχως οι παροχές στους χρήστες του.

Previous Article

142 παραβάσεις στα Ιόνια νησιά. Στη 5η θέση παραβατικότητας τα Ιόνια

Next Article

Σωτήρης Κουρής: “Γιορτάζουμε και το Πάσχα από το σπίτι και στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα”

Σχετικά Άρθρα