Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ενημέρωση της Περιφέρειας Ιονίων νήσων για τον Κορωνοιό

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζει την τακτική ενημέρωση των πολιτών συγκεντρώνοντας πληροφόρηση από τον ΕΟΔΥ, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων των Ιονίων Νήσων.
Το καθημερινό πρόγραμμα ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίνεται στην ανάγκη πληροφόρησης ολόκληρης της χώρας και αποτελεί την μόνη πηγή επίσημης ενημέρωσης.
ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ να παρακολουθείτε συστηματικά την καθιερωμένη επίσημη ενημέρωση που πραγματοποιούν στις 6μμ, ο Καθηγητής Λοιμοξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι:
• Σωστή ενημέρωση και πρόληψη είναι τα “όπλα” μας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού
• Όσο λιγότερες είναι οι μετακινήσεις μας, τόσο λιγότερα θα είναι τα κρούσματα
• Προσέχουμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι γύρω μας
• Τα λιγότερα κρούσματα αυξάνουν τις πιθανότητες αποτελεσματικής αντιμετώπισης
• Η εφαρμογή των μέτρων προστασίας παρατείνονται μέχρι την 27η Απριλίου 2020

ΟΛΟΙ μας “Μένουμε Σπίτι”: Είναι ο καλύτερο τρόπος προστασίας του εαυτού μας και του περιβάλλοντός μας
Σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) καλεί άμεσα τον ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ (τηλ:1135, 210 5212 054), για να λάβει οδηγίες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Σύμφωνα με την Έκθεση του ΕΟΔΥ (10 Απριλίου 2020) τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) παραμένουν συνολικά 5, και τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουν ως εξής:
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 2 κρούσματα
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: 1 κρούσμα
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: 1 κρούσμα & ΙΘΑΚΗΣ: 0 κρούσματα
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 1 κρούσμα
Πρόκειται για 3 άνδρες και 2 γυναίκες
Μ.Ο. Ηλικιών: 65 ετών

*Συνεχίζεται η νοσηλεία των δύο κρουσμάτων της Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και του κρούσματος της Λευκάδας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το ένα (νέο) κρούσμα της Κέρκυρας, το ένα κρούσμα της Κεφαλονιάς και το ένα (νέο) κρούσμα της Ζακύνθου βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.
** ΑΡΝΗΤΙΚΑ στον κορωνοϊό βγήκαν τα δείγματα που εστάλησαν τα τελευταία 24ωρα στο Ινστιτούτο Παστέρ από τα Γενικά Νοσοκομεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιονίων Νήσων.
***Αναμένονται τα αποτελέσματα από νέα δείγματα που έχουν ληφθεί από τα Νοσοκομεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιονίων Νήσων.
**** Για τα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ
(από την έναρξη της πανδημίας από τον COVID-19 μέχρι και σήμερα)

Σύμφωνα με την Έκθεση του ΕΟΔΥ τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) συνολικά 12, είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έχουν ως εξής:
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 4 κρούσματα
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: 1 κρούσμα
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: 1 κρούσμα & ΙΘΑΚΗΣ: 0 κρούσματα
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 6 κρούσματα
Πρόκειται για 7 άνδρες και 5 γυναίκες
Ηλικίες: 58, 59, 56, 52, 67, 63, 30, 64, 74, 69, 29, 56 || ΜΟ: 56 ετών
Θάνατοι: 2 (εκ των οποίων – ένας άνδρας από Ζάκυνθο και ένας άνδρας από Κέρκυρα)

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Α) Tο τελευταίο 24ωρο (09.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 121 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα σε 71 πεζούς και 50 κατά τον έλεγχο σε οχήματα
Β)Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (09.04.2020) 236 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Α) Tο τελευταίο 24ωρο (09.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 8 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα σε 4 πεζούς και 4 κατά τον έλεγχο σε οχήματα.
Β) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (09.04.2020) 377 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:
Α) Tο τελευταίο 24ωρο (09.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 7 παραβάσεις κατά τον έλεγχο σε οχήματα και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
Β) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (09.04.2020) 146 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.
Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΙΘΑΚΗΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (09.04.2020) 38 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:
Α) Το τελευταίο 24ωρο (09.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 6 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα σε 3 πεζούς και 3 κατά τον έλεγχο σε οχήματα.
Β) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (09.04.2020) 98 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και επιβλήθηκαν πρόστιμα για 1 παράβαση για αναίτια κίνηση που δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις (λήψη θαλάσσιου λουτρού) και 2 για κίνηση χωρίς βεβαίωση μετακίνησης.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 09.04.2020 συνεχίστηκαν κανονικά οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εδόθησαν οδηγίες, έγιναν κατά περίπτωση συστάσεις και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 09.04.2020 έχουν διενεργηθεί 9 υγειονομικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, σε αυτοκίνητα μεταφοράς τροφίμων κλπ. και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 09.04.2020 συνεχίστηκαν κανονικά οι έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ της ευρύτερης περιοχής του Αργοστολίου και σε επιχειρήσεις πώλησης οπωρολαχανικών. Διαπιστώθηκε συμμόρφωση με τις διατάξεις της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 09.04.2020 έχουν διενεργηθεί 10 υγειονομικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, σε αυτοκίνητα μεταφοράς τροφίμων κλπ. Κατά τους ανωτέρω ελέγχους δόθηκαν συστάσεις προς εφαρμογή.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ διεξάγεται αιμοδοσία από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9πμ έως 13μμ από 9πμ έως 13.30μμ και από 17.30μμ έως 19.30μμ στο κτήριο της Ιατροχειρουργικής Κέρκυρας, Ιατρείο στην Πλ. Σκαραμαγκά. Το Σάββατο διεξάγεται αιμοδοσία από 9πμ έως 14μμ και Σάββατο/Κυριακή διεξάγεται αιμοδοσία από Κινητή Μονάδα εφόσον υπάρχει αίτημα κάποιου Φορέα / Συλλόγου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2661 3 60512 & 2661 3 60556. Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας στο τηλέφωνο 2661 3 62170, e.kerkyras@pin.gov.gr

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ διεξάγεται αιμοδοσία από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9πμ έως 13μμ στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας. Επίσης, διεξάγεται αιμοδοσία από Δευτέρα έως Παρασκευή από 18.30μμ έως 20μμ και Σαββάτο-Κυριακή και Αργίες από 11πμ έως 13μμ στο χώρο του Νοσοκομείου Λευκάδας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2645 3 60161-2.
Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας στο τηλέφωνο 2645 3 60790, pe.lefkadas@pin.gov.gr

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:
Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ διεξάγεται αιμοδοσία από Δευτέρα έως
Παρασκευή από 9πμ έως 13μμ στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αιμοδοσίας με πρόσβαση από χωριστή είσοδο από εκείνη του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2671 0 38014.
Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης στο τηλέφωνο 2671 3 60530, pe.kefalonias@pin.gov.gr

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:
Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ διεξάγεται από Δευτέρα έως Παρασκευή
αιμοδοσία από 8.30πμ έως 16.30μμ στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αιμοδοσίας που στεγάζεται προσωρινά στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Γαϊτανίου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2695 3 60522.
Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου στο τηλέφωνο 2695360329, e.zakynthou@pin.gov.gr

Η Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο Αγαλά πραγματοποιεί
Εθελοντική Αιμοδοσία των μελών της, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, που στεγάζεται προσωρινά στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Γαϊτανίου.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας καλεί τα μέλη του, σε Εθελοντική Αιμοδοσία στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, που στεγάζεται προσωρινά στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Γαϊτανίου με σκοπό την κάλυη αναγκών του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την Μονάδα Υποστήριξης Κρίσεων της Ψυχιατρικής Κλινικής προβαίνουν στην παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης μέσω ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2661 3 61122, 2661 3 61124 από Δευτέρα ως Κυριακή και κατά τις ώρες 10πμ-1μ.μ. και 5μ.μ.-7μ.μ.
Παράλληλα λειτουργεί ειδικός αριθμός τηλεφώνου και ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) για την επικοινωνία των πολιτών με κάθε Περιφερειακή Ενότητα, στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης και προστασίας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, ως εξής:
• Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ⇒ τηλ. 2661 3 62170, pe.kerkyras@pin.gov.gr
• Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ⇒ τηλ. 2645 3 60790, pe.lefkadas@pin.gov.gr
• Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ⇒ τηλ. 2671 3 60530, pe.kefalonias@pin.gov.gr
• Π.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ ⇒ τηλ. 2695 3 60329, pe.zakynthou@pin.gov.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ