Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου απάντησε στη Μαρία Δρυ

«Όλοι μας, χωρίς εξαιρέσεις, βιώνουμε μια μεγάλη δοκιμασία που απαιτεί σοβαρότητα, ευθύνη, ενότητα και συνεννόηση.
Αναρωτιέμαι πόση αμετροέπεια και ανευθυνότητα μπορούν να χωρέσουν σε μια ανακοίνωση εναντίον του Δήμου, όπως αυτή που εξέδωσε η κ. Δρυ που ουσιαστικά περιφρονεί και απαξιώνει την προσπάθεια που κάνουν εργαζόμενοι του Δήμου, το πολιτικό προσωπικό και οι εθελοντές.
Αγνοεί και απαξιώνει τους διαρκείς καθαρισμούς και τις απολυμάνσεις στους δημόσιους χώρους, την υπηρεσία καθαριότητας και τα συνεργεία που είναι στο δρόμο, τους εργαζόμενους της πρόνοιας και τους εθελοντές που βρίσκονται πίσω από την γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης του δημότη προκειμένου να στηρίξουν ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες με φαγητό και αγορά ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και κάθε πολίτη με ιατρικές συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη.
Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από την πανδημία, είμαστε μπροστά, νύχτα – μέρα, εργαζόμαστε και δεν ασκούμε κριτική από τον καναπέ μας.
Διάλεξε λάθος χρόνο για να κάνει φτηνή πολιτική αντιπαράθεση η κ. Δρυ. Η στάση της δε δείχνει διάθεση για προσφορά. Αλλά αν υπήρχε τέτοια διάθεση, θα είχε απαντήσει και στην επιστολή την οποία της έστειλα εδώ και ένα μήνα με την οποία την καλούσα να καταθέσει και τις δικές τις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε.
Πρέπει όλοι όσοι κάνουν εύκολη και φτηνή κριτική να αντιληφθούν ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Οι παραταξιακές αντιθέσεις και οι ανακοινώσεις αυτού του είδους είναι για άλλες συνθήκες και περιόδους.
Δεν θα με ενοχλούσε, αν καταφερόταν ευθέως εναντίον μου.
Με ενοχλεί όμως που απαξιώνει τη δουλειά και την προσπάθεια εργαζομένων και εθελοντών του Δήμου, ενός Δήμου που λειτουργεί με προσωπικό κάτω του 50% και παρά ταύτα, με υπερπροσπάθεια, ανταποκρίνεται επάξια και θέτει ως προτεραιότητα τη φροντίδα των πολιτών, τη δημόσια υγεία, ενώ κρατάει σε υψηλό επίπεδο την καθαριότητα και τα μέτρα υγιεινής.
Από εκεί και πέρα, ο Δήμος μας έχει κάνει άλματα στις διαδικασίες για να μπει σε μια πιο ψηφιακή εποχή, τα οποία δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε. Όποιος έχει ενδιαφερθεί έχει όλη την πληροφόρηση και γνωρίζει και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις προς τη βελτιστοποίηση.
Επίσης, ενημερώνουμε τους δημότες μας για ό,τι προκύπτει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας. Με ανακοινώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και όχι μόνο. Εκτός και αν η ίδια θεωρεί υποδεέστερο τον ρόλο τους.
Αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει να υπάρχει ενότητα και συνεργασία, να συνεισφέρουμε όλοι θετικά στην προσπάθεια για να μείνουμε όλοι υγιείς, για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την τοπική μας κοινωνία την επόμενη ημέρα που όλα θα είναι πιο δύσκολα.
Το τελευταίο που χρειαζόμαστε όμως είναι αντιπαραθέσεις, μικροπολιτική και εμπαθής κριτική, που μαρτυρούν ανθρώπους που κινούνται από ποταπά κίνητρα και εκτός της πραγματικότητας.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ