Ακόμη 324 νέες τουριστικές επενδύσεις από τα Ιόνια Νησιά επιχορηγούνται με 49,4 εκατ. €|ΛΙΣΤΑ

Share:

Eντάσσονται στο Πρόγραμμα Ίδρυσης νέων τουριστικών ΜΜΕ

Ακόμη 324 νέες τουριστικές επιχειρήσεις στα Ιόνια Νησιά, επιχορηγούνται με 49.414.307 €, από το Ε.Π «Ιόνια Νησιά 2014-2020», με απόφαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.
Έτσι, μετά την απόφαση αυτή και τις 3 προγενέστερες σχετικές αποφάσεις, το σύνολο των ενταγμένων Τουριστικών επενδύσεων που επιχορηγούνται στα Ιόνια Νησιά είναι 400 και ο συνολικός προϋπολογισμός επένδυσης από πόρους του Ε.Π. “Ιόνια Νησιά 2014-2020” ανέρχεται σε 61.780.770€.

Πρόκειται για επενδυτικές προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων», με εκχώρηση της διαχείρισης στην ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ, μαζί με την συνεισφορά των απαιτούμενων πόρων.

Οι παραπάνω εντάξεις αφορούν σε νέες τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχειακές μονάδες, επιπλωμένες κατοικίες και διαμερίσματα, τουριστικά γραφεία, κλπ) σε όλα τα νησιά οι οποίες επιχορηγούνται σε ποσοστό 50% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσής τους.

Σημειώνεται ότι με την συνεισφορά των επιπλέον πόρων από το Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020», εντάσσονται όλες οι θετικά αξιολογηθείσες επενδυτικές προτάσεις των Ιονίων Νήσων.

Η πράξη εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας 1 – «Ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας με ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας & των ΤΠΕ» του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

H λίστα των 324 επιχειρήσεων, ΕΔΩ.

Πηγή: money-tourism.gr/

Previous Article

Σκέψεις και προτάσεις για το αύριο του Τουρισμού

Next Article

Γιάννης Ρέτσος: «Θα περάσουμε μια τριετία τα οποία θα είναι χρόνια ανάκτησης του ότι χάνουμε»

Σχετικά Άρθρα