Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημοτική Πινακοθήκη: “Μένουμε Σπίτι Δημιουργώντας”

Η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, σε μία προσπάθεια ενδυνάμωσης της κοινότητας σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, προσκαλεί παιδιά και εφήβους να εμπνευστούν από την παραμονή τους στο σπίτι και να δημιουργήσουν!
Η δράση με τίτλο «Μένουμε Σπίτι Δημιουργώντας» απευθύνεται στην ηλικιακή ομάδα των 5-18 ετών και δεν έχει κανένα περιορισμό. Η καθεμία, ο καθένας εμπνέεται και δημιουργεί με ποικίλους τρόπους, όπως είναι η ζωγραφική, το κολάζ, η φωτογραφία, το κόμικ, η μαγειρική, οι κατασκευές, η μουσική, ή ακόμη και ο γραπτός λόγος. Ένα διήγημα, ένα ποίημα ή ακόμη κι ένα γράμμα που πολύ θα χαρούμε να «παραδώσουμε» στον παππού και τη γιαγιά ή τον καλύτερο φίλο, που δεν μπορούμε να δούμε από κοντά…
Η συμμετοχή γίνεται με τον πιο απλό τρόπο: κάθε έργο όταν ολοκληρώνεται, φωτογραφίζεται, σαρώνεται ή ηχογραφείται / βιντεοσκοπείται και αποστέλλεται έως 30 Απριλίου με mail στο pinakcrf1@gmail.com , με την ένδειξη «Για τη δράση: Μένουμε Σπίτι Δημιουργώντας». Εφόσον οι γονείς το επιτρέπουν, αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού/εφήβου, ο τίτλος του έργου και η πηγή έμπνευσής του.
Τα έργα θα αναρτώνται στη σελίδα της Πινακοθήκης στο facebook «Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας» δημιουργώντας σιγά – σιγά, μία μικρή ψηφιακή έκθεση, προσβάσιμη από όλους.
Στην Πινακοθήκη του Δήμου θεωρούμε πως ο πολιτισμός είναι μέσο ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της κοινωνίας, είναι τρόπος αντίληψης της ζωής, θέση απέναντι σε ό,τι συμβαίνει και φυσικά, πρόκληση για πράξη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ