Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ομάδες Γυναικών Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας. Στηρίζουμε τη μέρα πανελλαδικής δράσης στις 15 Απρίλη για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ

Οι Ομάδες Γυναικών Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) στηρίζουν τον αγώνα και ενώνουν τη φωνή τους με τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και όλες τις εργαζόμενες που υψώνουν τη γροθιά τους και διεκδικούν τα δικαιώματά τους στα super market.

Απευθυνόμαστε στις γυναίκες, που αυτή την περίοδο, δίπλα στο άγχος που γεννά η επιδημία του κορονοϊού, δουλεύουν μέσα σε ένα όργιο εντατικοποίησης, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας (γάντια, μάσκες, απολυμαντικά), όταν εκατοντάδες χέρια καθημερινά ακουμπούν τις επιφάνειες, τα προϊόντα των super market, τα χαρτονομίσματα, τα κέρματα και τα POS. Όταν βρίσκονται για ώρες, καθημερινά σε απόσταση αναπνοής από τους καταναλωτές, χωρίς προστατευτικό γυάλινο γκισέ. Τη στιγμή που κυριαρχεί το «Μένουμε Σπίτι», για τις εργαζόμενες και τους άντρες συναδέλφους ισχύει το «μένουμε στο κατάστημα», στην αποθήκη, στο ταμείο, απροστάτευτοι και εξαντλημένοι.

Απευθυνόμαστε στις εργαζόμενες/ους που η εργοδοσία και το κράτος τους ζητούν να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους στο ρεπό, στις άδειες «ειδικού σκοπού», στο διάλειμμα, στην προστασία της υγείας, ακόμα και αν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Να μην επιτρέψουμε το κουράγιο που δείχνουν οι υπάλληλοι των super market, για να μη λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι, αυτό το κουράγιο να γίνει πλυντήριο που θα ξεπλύνει την επίθεση, των εργοδοτών και της κυβέρνησης στις συνθήκες της πανδημίας.

Δεν είμαστε “όλοι μια οικογένεια”, όπως λένε διευθυντές κι αφεντικά.
Τη στιγμή που οι εργαζόμενες/οι αγωνιούν πώς θα τα καταφέρουν, μετά την εξαντλητική δουλειά, να ανταποκριθούν στη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων γονιών, της οικογένειάς, η “οικογένεια” των μεγαλοεπιχειρηματιών των super market θησαυρίζει από τη δική τους δουλειά. Έχουν περάσει σε ένα νέο επίπεδο άγριας εκμετάλλευσης με τα ακανόνιστα ωράρια, την εντατικοποίηση, που αγγίζει τα όρια της φυσικής εξάντλησης. «Μένουν στα ΚΕΡΔΗ τους», έχοντας πάρει το “πράσινο φως” από την κυβέρνηση, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον τους.

Δεν θα αφήσουμε να μπουν τα δικαιώματα μας σε καραντίνα!
Δυναμώνουμε τη φωνή της αγωνιστικής διεκδίκησης για να μην γίνει η διαχείριση της πανδημίας αφορμή ώστε να παγιωθούν μια σειρά αντεργατικά μέτρα που αφορούν το ωράριο εργασίας, την Κυριακή αργία, τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο.

Εργαζόμενη, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν είσαι μόνη σου!
Οι ομάδες της ΟΓΕ, ήταν και είναι δίπλα σου! Δεθήκαμε αγωνιστικά στις μάχες που δώσαμε μαζί για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην Κυριακάτικη Αργία, για να αντιπαλέψουμε την καταπάτηση του ωραρίου κτλ. που έχουν μπει στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στο Εμπόριο.
Παλεύουμε μαζί με τα ταξικά σωματεία στο Εμπόριο, για να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και των δικαιωμάτων μας στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε:
• Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των super market που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.
• Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
• Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
• Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
• Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία.
• Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
• Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
• Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού σε όσες μητέρες τις χρειάζονται
• Να δοθούν άδειες στις έγκυες και σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
• Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές!
Οι ομάδες Γυναικών Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ δίνουν τη μάχη μαζί με τις εργαζόμενες, με τα σωματεία, όλους τους μαζικούς φορείς, ώστε η επόμενη μέρα να μη μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες.

ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ