Η Λαϊκή συσπείρωση για την τηλεδιάσκεψη με την Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας

Share:

Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τα δελτία τύπου σχετικά με την τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής του Δήμου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με την πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών ePresence και όχι με κάποια ειδική πλατφόρμα του Δήμου, όπως συνεχίζει να κυκλοφορεί. Η τηλεδιάσκεψη έγινε χωρίς κανένα τεχνικό πρόβλημα και αυτό αποδεικνύει ότι είναι απολύτως εφικτή η συνεδρίαση με αυτόν τον τρόπο όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα ώστε αυτό να υλοποιηθεί.
Είναι ξεκάθαρο ότι μία τέτοια τηλεδιάσκεψη ή η οποιαδήποτε επαφή μεταξύ των επικεφαλής δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχει καμία θεσμική αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων. Αυτό που έγινε ήταν μία ενημέρωση από την κ. Δήμαρχο για τα όσα έχει κάνει η Δημοτική Αρχή σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και μετά κατατέθηκαν κάποιες απόψεις και προτάσεις. Αυτό που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του κ. Καλούδη σχετικά με το κλείσιμο της παραλιακής της Γαρίτσας είναι ανακριβές αφού απλά μας ζητήθηκε μία γνώμη και δεν είχε χαρακτήρα απόφασης (πόσο μάλλον μετά τη δική του παρέμβαση!!!). Έχουν προκύψει πολλά θέματα από την πανδημία και δε θα παίρναμε απόφαση μόνο γι’ αυτό και μάλιστα με τόσο πρόχειρο τρόπο!! Ούτε μια άτυπη συνάντηση μπορεί να αποτελεί κάλυψη για μέτρα που θέλει ή δε θέλει να πάρει η Δημοτική Αρχή.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ναι μεν αναγνωρίζει τη σημασία της ατομικήςευθύνης αλλά επισημαίνει και ότι για να έχει αυτή βάση θα πρέπει να υπάρχει και η συλλογική κρατική ευθύνη της κυβέρνησης. Απαιτείται άμεσα η πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού που να καλύπτει τις ανάγκες, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και η ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό και η προστασία όλων των εργαζομένων με μέτρα ατομικής προστασίας. Αν η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει την υγεία του λαού τέτοια μέτρα πρέπει να πάρει πρώτα και κύρια. Επίσης, ως «Λαϊκή Συσπείρωση» καταθέσαμε τις προτάσεις που έχουμε διατυπώσει όλο το τελευταίο διάστημα (π.χ. μείωση δημοτικών τελών, ανταποδοτικών τελών κλπ).
Σχετικά με τη «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, συμφωνήσαμε να πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι τα θέματα που θα έρθουν θα έχουν επείγοντα χαρακτήρα και δεν θα απαιτούν τη ζωντανή διαλογική συζήτηση του Συμβουλίου. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να ξεπερνά με προσχήματα τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, την πλήρη ενημέρωση αλλά και τη συμβολή του οργάνου που έχει εκλέξει ο Κερκυραϊκός λαός.

Previous Article

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Σμυβουλίου

Next Article

Η Περιφερειακή αρχή της ΠΙΝ καταψήφισε την παροχή κινήτρων για τους υπηρετούντες στα Νοσοκομεία μας υγειονομικούς!

Σχετικά Άρθρα