Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιάννης Τρεπεκλής: Η τοπική πολιτική ηγεσία οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα

Με αφορμή την σημερινή η μέρα της Κυριακής των Βαΐων και του θαύματος του Πολιούχου της νήσου Αγίου Σπυρίδωνα που απάλλαξε το νησί από την πανώλη το 1630 ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Κέρκυρα να ζεις» και πρώην Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, εξέφρασε τα χρόνια πολλά σε όλους τους κατοίκους, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι οφείλει η τοπική πολιτική ηγεσία να αποτελεί το καλό παράδειγμα τήρησης των επιβεβλημένων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοιού, με αφορμή την παρουσία της Δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπης Υδραίου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Μεταλληνού στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Συγκεκριμένα ο κύριος Τρεπεκλής στη δήλωση του τόνισε: «Θέλω να ευχηθώ με την ευκαιρία της σημερινής ξεχωριστής ημέρας για την Ορθοδοξία αλλά και για το νησί μας που γιορτάζει το θαύμα του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα για την απαλλαγή από την θανατηφόρο πανώλη το 1630, χρόνια πολλά, υγεία και γρήγορα να απαλλαγούμε από αυτή την περιπέτεια της πανδημίας του Κορωνοιού που μας ταλανίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως όλη την ανθρωπότητα και ήδη μετράμε απώλειες αγαπημένων προσώπων. Αύριο ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα και ο φετινός εορτασμός του Πάσχα θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας, αφού, μεταξύ των άλλων, θα στερηθούμε την αναβίωση και την τήρηση όλων των πασχαλινών εθίμων του τόπου μας, που έχουν κάνει γνωστό στα πέρατα του κόσμου το Κερκυραϊκό Πάσχα. Να ευχηθούμε σύντομα να αποτελέσει αυτή η περιπέτεια, μια δυσάρεστη παρένθεση και μόνο.

Θέλω όμως να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου για την παρουσία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος κατά την θεία λειτουργία και την περιφορά του ιερού σκηνώματος εντός του Ιερού Ναού, της Δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας κυρίας Μερόπης Υδραίου και του Προέδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου κυρίου Δημήτρη Μεταλληνού. Σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνά όλος ο λαός, οφείλουν οι τοπικοί άρχοντες να δίνουν το καλό παράδειγμα, όταν όπως τονίζεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους επιστήμονες, η ανάγκη, κυρίως αυτές τις ημέρες του Πάσχα, να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια και με αυστηρότητα τα μέτρα προφύλαξης από τον Κορωνοιό. Έχω την πεποίθηση ότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την πίστη στην Ορθοδοξία και στον Πολιούχο του νησιού μας, της κυρίας Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, άρα ήταν περιττή η παρουσία τους σήμερα στον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Και όχι μόνο περιττή, αλλά και σε ένα βαθμό προκάλεσε τους υπόλοιπους πιστούς οι οποίοι και αυτοί θα ήθελαν να παραβρεθούν, αλλά λόγω των μέτρων παρέμειναν στο σπίτι τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν έχουν το προνόμιο της εξουσίας και δυστυχώς για τη Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν, επιεικώς, μια άτυχη στιγμή να εκμεταλλευτούν το «προνόμιο» της εξουσίας και να παραβιάσουν τα αυστηρά μέτρα της Κυβέρνησης που σωστά ελήφθησαν και προστατεύουν τον Ελληνικό λαό.

Αυτές τις Άγιες ημέρες ας δώσουμε όλοι μας το καλό παράδειγμα στους συμπολίτες μας από τους οποίους ζητάμε αυστηρή τήρηση των μέτρων και μάλιστα τους επιβάλλουμε και πρόστιμα αν τα παραβιάζουν».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ