Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Περιφερειακή αρχή της ΠΙΝ καταψήφισε την παροχή κινήτρων για τους υπηρετούντες στα Νοσοκομεία μας υγειονομικούς!

Η Περιφερειακή αρχή Κράτσα, συνεπικουρούμενη από τους “προθύμους” Σπύρου και Αλεξάκη, καταψήφισε την κοινή πρόταση 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης (ΑΝΑΣΑ – Λαϊκή Συσπείρωση – Ανυπότακτο Ιόνιο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά) και του συμβούλου κ. Ποζίδη για διπλασιασμό του οικονομικού βοηθήματος της Περιφέρειας Ιονίων προς τους γιατρούς που θα έλθουν στα Νοσοκομεία των νησιών μας, εν όψει της εξάπλωσης του covid-19.

Η κοινή πρωτοβουλία έλαβε χώρα εξ αιτίας του γεγονότος ότι μέχρι τώρα ελάχιστοι γιατροί προσέρχονται στα Νοσοκομεία μας, και στόχευε να δημιουργήσει συγκριτικό πλεονέκτημα για τα Ιόνια Νησιά.

Δυστυχώς η τρισυπόστατη περιφερειακή πλειοψηφία, με ψήφους 20 έναντι 17, στέρησε αυτή την ευκαιρία για την στελέχωση των Νοσοκομείων μας αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Αιτία της στάσης τους, η διακηρυγμένη πρόθεση δια στόματος κ. Κράτσα να μπουν στα δημόσια Νοσοκομεία ιδιώτες γιατροί με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών.

Η κοινή πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από την περιφερειακή πλειοψηφία, προέβλεπε τα εξής 9 σημεία:

ΠΡΟΤΑΣΗ

  1. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ζητά να προχωρήσει η κυβέρνηση σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με βάση τις ανάγκες των Νοσοκομείων όπως αποτυπώνονται στους Οργανισμούς τους αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες που δημιουργεί η παρουσία του covid-19, και με γενναία αύξηση των αποδοχών τους. Αύξηση των αποδοχών προτείνεται και για τους ειδικευόμενους ιατρούς.
  2. Το υγειονομικό επάγγελμα να ενταχθεί στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών.
  3. Για όσο διάστημα διαρκεί το καθεστώς των επικουρικών γιατρών, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίζει τον καθορισμό του οικονομικού κινήτρου από την ΠΙΝ στο ύψος των 600 ευρώ μηνιαίως και για όλο το διάστημα της σύμβασης που υπογράφεται. Οι σχετικές πιστώσεις θα εξευρεθούν από την επιχορήγηση που έχει λάβει η ΠΙΝ μέσω των ΚΑΠ.
  4. Το οικονομικό κίνητρο να επεκταθεί αναλογικά και στους προσλαμβανόμενους νοσηλευτές, μετά από την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση.
  5. Να ζητηθεί από την 6η ΥΠΕ το σχέδιο αξιοποίησης των 4,6 εκ. ευρώ που έχει λάβει προ ενός έτους από την ΠΙΝ για δημιουργία υποδομών υγείας.
  6. Να εξασφαλίσει η ΠΙΝ καθημερινή και πλήρη ενημέρωση των πολιτών και των ΜΜΕ σχετικά με την πορεία εξάπλωσης και αντιμετώπισης του ιού.
  7. Να εξευρεθεί ξενοδοχειακό κατάλυμα, ακόμα και με επίταξη, σε κάθε νησί για την διαμονή-ανάπαυση των υγειονομικών.
  8. Να εξασφαλισθεί η ύπαρξη κλωβών αρνητικής πίεσης στα ασθενοφόρα που μεταφέρουν ασθενείς προς τα Νοσοκομεία αναφοράς.
  9. Να προχωρήσουν οι υγειονομικές αρχές σε πραγματοποίηση μαζικών ελέγχων στον πληθυσμό.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ