Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Το παράδειγμα των δημοσίων προσώπων είναι πολύ δυνατό μήνυμα

Κυριακή των Βαΐων η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Υδραίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Μεταλληνός κι άλλοι παράγοντες του τόπου, παρά τις αυστηρές διατάξεις, παραβρεθήκαν στην τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου, παρουσία τους, τελέστηκε και η θεία κοινωνία.
Ασφαλώς, θεωρούμε απαράδεκτη και την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κέρκυρας να παραβεί τους νόμους και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, θέτοντας σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία. Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της αστυνομίας, καθώς είναι υπεύθυνη για την τήρηση των μέτρων.
Τι δηλώνει αυτή η πράξη της κ. Υδραίου; Ποιο μήνυμα εκπέμπει; Ότι η κ. Δήμαρχος είναι η πιο πιστή από όλους τους συμπολίτες μας και αδυνατεί να κρατηθεί μακριά από τον ναό; Ότι γι’ αυτήν δεν ισχύουν οι νόμοι και οι διατάξεις, άρα εμμέσως πλην σαφώς μας καλεί να τους καταστρατηγήσουμε κι εμείς, αν και εφόσον μπορούμε; Ή απλώς ότι δε διστάζει να τα θυσιάζει όλα μπροστά στο επικοινωνιακό παιχνίδι της και τις μελλοντικές ψήφους που θα στηρίξει πάνω σ’ αυτό;
Αποφύγαμε, λόγω σεβασμού στις συνθήκες, να σχολιάσουμε όλο τον επικοινωνιακό εμπαιγμό και τις ελλείψεις σε δράσεις και προστασία ουσίας για τις ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, αλλά εδώ πρόκειται για το αποκορύφωμα• για το οποίο προφανώς, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, θα απαντήσει στον εισαγγελέα.
Σ’ εμάς πρέπει να απαντήσει για το ότι προκάλεσε τη νοημοσύνη μας, το περί δικαίου αίσθημα και τον αγώνα που δίνουμε όλοι και όλες, με προσωπικές θυσίες, για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID–19 στη χώρα μας.
Το παράδειγμα των δημοσίων προσώπων είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς όλους τους πολίτες. Και αυτό δεν πρέπει να είναι άλλο από το ότι μπροστά στον νόμο είμαστε όλοι ίσοι. Αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ