Στις 25 Μαΐου ορίστηκε η τακτική δικάσιμος για τον Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο

Share:


Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών προσήλθε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, συνοδευόενος από τον δικηγόρο του κ. Γιάννη Κοντό, με την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) σχετικά με την λήψη μέτρων κατά του Κορονοιού.
Όλα ξεκίνησαν όταν την Κυριακή των Βαΐων κατά την Θεία λειτουργία κεκλισμένων των θυρών και κατά την περιφορά του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου εντός του ναού, επετράπη η είσοδος στην Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας κυρία Μερόπη Υδραίου και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Δημήτρη Μεταλληνό.

Επίσης μετά την θεία λειτουργία τρία άτομα που βρισκόταν στον ιερό ναό μετέλαβαν. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν την οργή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας ο οποίος ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τόσο για την περίπτωση της Κέρκυρας, όσο και για αυτή στο Κουκάκι.


Έτσι το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας προσήλθε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και ορίστηκε δικάσιμος για τις 25 Μαίου.


Φωτογραφικό ρεπορτάζ: Χρόνης Προσαλέντης

Previous Article

Δεν θα γίνει η λιτανεία του Μεγάλου Σαββάτου του Αγίου Σπυρίδωνος, ούτε εντός του Ναού καθώς δεν το επιτρέπει η Κυβέρνηση.

Next Article

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν δίνει πληροφορίες παρά μόνο βάση πρωτοκόλλου.

Σχετικά Άρθρα