Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μήνυμα Χαρδαλιά στους «αντάρτες» ιερείς: Θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις

Την απόλυτη ανάγκη να τηρηθούν όλοι οι κανόνες της φυσικής απόστασης και των μετακινήσεων των πολιτών υπογράμμισε για άλλη μια φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για τις εξελίξεις στη χώρα σχετικά με τον κοροναϊό, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός απέναντι στα φαινόμενα απειθαρχίας στις απαγορεύσεις από ιερείς.

«Η Μ. Εβδομάδα φέτος δεν θα θυμίζει τίποτα με όσα ξέραμε μέχρι στιγμής. Αυτή όμως θα είναι και η προστασία μας. Οι λειτουργίες της Μ. Εβδομάδας στις Εκκλησίας θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Όλοι έδειξαν κατανόηση, εκτός από δύο περιπτώσεις.

Κανείς δεν είναι πιο πιστός από κανέναν μας. Και κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου παραβιάζοντας το Σύνταγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, μετά τον σάλο που ξέσπασε με τον ιερέα που κοινώνησε πιστό από την πίσω πόρτα στο Κουκάκι, αλλά και του Μητροπολίτη Κέρκυρας που τέλεσε λειτουργία με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα τόνισε ότι: «Θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις. Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας».

Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι την Μεγάλη Εβδομάδα οι λειτουργίες στις Εκκλησίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ προειδοποίησε τους πολίτες ότι δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Παρατείνεται η καραντίνα στη Μεσοποταμιά Καστοριάς

Παράλληλα, ο κ. Χαραδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Καστοριάς και Ξάνθης. Επίσης παρατείνεται η καραντίνα στη Μεσοποταμιά Καστοριάς για δέκα ημέρες, ενώ μπαίνει τέλος στην καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης. Παράλληλα, παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ