Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κράμερ εναντίον Κράμερ ή απλά άκρατη υποκρισία, διγλωσσία και λαϊκισμός από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Μέσα σε ένα και μόνο ψήφισμα, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαρνήθηκε –στα λόγια βέβαια– σχεδόν όλα όσα έχει προτείνει και ψηφίσει μέχρι σήμερα. Στα δάχτυλα μετριέται, άλλωστε, το χρονικό διάστημα που πέρασε από το προηγούμενο Περιφερειακό συμβούλιο, στο οποίο καταψήφισαν τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία και άλλων μέτρων στήριξης.
Απαρνήθηκαν, στα λόγια πάντα, όσα οι ίδιοι διακήρυσσαν, δια στόματος κας Κράτσα, μόλις μια βδομάδα πριν. Κι όλα αυτά, για να μη φανεί πως συντάσσονται με το αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας για ένα, μέσα σε αυστηρά περιορισμένα χρονικά πλαίσια, χρηματικό επίδομα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που θα θελήσουν να έλθουν και να εργασθούν στα νοσοκομεία της ΠΙΝ, στη χρονική περίοδο που διαρκεί η πανδημία. Κυρίως, όμως, γιατί δεν έχουν πάρει, την άδεια από την κυβέρνηση για τέτοιας μορφής “κίνητρο”, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι πρωτεύουν τα σχέδια της κυβέρνησης και όχι ό,τι συμφέρει τους κατοίκους των νησιών μας.
Έτσι, πριν αλέκτωρ φωνήσαι, οι ενθουσιώδεις δηλώσεις της κας Περιφερειάρχη, πως «….γίνεται πραγματικότητα η πρότασή μας για ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία» και πως «… πρόκειται για ρύθμιση την οποία θα στηρίξει απόλυτα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» αλλά και η απαράδεχτη εισήγησή της, προς τη κυβέρνηση για να εισάγει τον απαράδεχτο θεσμό της απασχόλησης γιατρών, με έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών (το γνωστό σε όλους «μπλοκάκι») μετατρέπονται στο ψήφισμα, χωρίς κανένα δισταγμό και χωρίς ντροπή, στην φράση «… Το Π.Σ. ζητεί από την Κυβέρνηση να δοθούν αποτελεσματικά κίνητρα για την εξέλιξη γιατρών στα Περιφερειακά Νοσοκομεία όπως η μονιμοποίηση και εξέλιξη των επικουρικών γιατρών και η κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, ούτως ώστε να ξεπεραστεί η ανασφάλεια των τοπικών κοινωνιών απέναντι στην ανεπάρκεια του συστήματος των προσωρινών θέσεων και στην έλλειψη ενδιαφέροντος των γιατρών για τα Περιφερειακά Νοσοκομεία…». Προτάσεις, 180ο αντίθετες με τις εκφρασμένες απόψεις της κας Κράτσα, αλλά και όλων των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν διαχρονικά την χώρα και τις οποίες, συνεχίζουν να υμνούν και να στηρίζουν…
Αλλά και οι άλλες προτάσεις του ψηφίσματος όπως:
«Η πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και η μάχη για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αναδεικνύει την τραγική υποστελέχωση των Νοσοκομείων της χώρας, Αναγνωρίζει την ανάγκη σοβαρής αντιμετώπισης του κρίσιμου αυτού ζητήματος, στην παρούσα φάση αλλά και σε μόνιμη βάση, δηλαδή της στελέχωσης των νοσοκομείων, σε γιατρούς και νοσηλευτές όλων των απαραιτήτων ειδικοτήτων» ή η πρόταση: «…Το Π.Σ. απαιτεί από την Κυβέρνηση να στηρίξει το έργο του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού εντάσσοντας όλους τους κλάδους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αποκαθιστώντας μια ακραία δυσμενή αδικία και εφαρμογή της ισονομίας» είναι προτάσεις που αντιστρατεύονται τις αντιδραστικές πολιτικές για την υγεία που με ευλάβεια υπηρέτησαν και εξακολουθούν να υπηρετούν τα κόμματα που πρόσκεινται οι παρατάξεις της πλειοψηφίας του Π.Σ. (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) αλλά και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όταν ήταν στην εξουσία…
Θα μπορούσε, ένας καλοπροαίρετος να πει, ότι σε συνθήκες πανδημίας μπορείς να αλλάζεις και γνώμη. Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται περί αυτού. Αφού ακόμα και αυτό το ψήφισμα αυτοαναιρείται, είναι αντιφατικό και εντέχνως διατυπωμένο από τους καλά αμειβόμενους δημοσιογράφους που πρόσφατα έχουν προσληφθεί.
Άλλωστε, είναι οι ίδιες δυνάμεις, που την ημέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης για την Υγεία, στις βαρύγδουπες δηλώσεις τους δεν είχαν ούτε μια φράση στήριξης των αιτημάτων του υγειονομικού προσωπικού. Προκαλεί τη νοημοσύνη όλων μας, το όψιμο ενδιαφέρον για το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που δεν εντάσσεται στα βαρέα και ανθυγιεινά, την ίδια ώρα που συμφωνούν σε όλες τις ανατροπές σε ασφαλιστικό, εργασιακό, εμπορευματοποίησης της Υγείας, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Είναι ολοφάνερο, πως με το ψήφισμα αυτό, η πλειοψηφία του Π.Σ. ακολούθησε για μια ακόμη φορά την γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδο του …«στρίβειν …δια του αρραβώνος». Για να βγει από τη δύσκολή θέση της στείρας αντιπαράθεσής της με την μειοψηφία, ενταγμένη στα μικροπολιτικά παιχνίδια του δικομματισμού, για να μην πάει κόντρα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, πλειοδότησε ασύστολα, χωρίς κανένα δισταγμό.
Έλεος, όμως, κύριοι της πλειοψηφίας! Ακόμη και η υποκρισία, ακόμη και η διγλωσσία, ακόμη και ο λαϊκισμός έχουν τα όρια τους!!!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ