Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Το αφήγημα ότι λειτουργεί εν μέσω πανδημίας η πρωτοβάθμια υγείας στην Κέρκυρα κατέρρευσε παταγωδώς…

Πέρασε 1,5 μήνας από την είσοδο του Κορονοιού στη χώρα μας και σε αυτό το διάστημα ακούσαμε πολλά χαριτωμένα από την κυβέρνηση, για την ενίσχυση και λειτουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

  • Ακούσαμε για χιλιάδες προσλήψεις στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία.. Τελικά στα Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας δεν είδαμε κανένα νέο γιατρό ή νοσηλευτή. Αυτό που είδαμε στην Κέρκυρα, ήταν η πρωτοβάθμια περίθαλψη, να διαλύεται ακόμα περισσότερο, και να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υγειονομικές ανάγκες όπως έχουν τώρα διαμορφωθεί
  • Ακούσαμε δυο φορές για τη σύσταση Κινητών ΟΜάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) που θα ιχνηλατούν περιστατικά κατ’ οίκον.. Φυσικά οι ομάδες αυτές αγνοούνται και η ιχνηλάτηση είναι άγνωστη λέξη για τους υπευθύνους στην Κέρκυρα .
  • Ακούσαμε για παροχή υγειονομικού υλικού στους γιατρούς. Αντ’ αυτού είδαμε την ανυπαρξία οποιασδήποτε είδους μάσκας, ώστε να μπορέσει στην Κέρκυρα, οποιοσδήποτε ιδιώτης να ανοίξει με ασφάλεια το ιατρείο του και να ”ξαλαφρώσει το φόρτο υγείας του νοσοκομείου”.
  • Ακούσαμε για 4μηνες συμβάσεις ιδιωτών με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, αλλά ούτε τέτοιες συμβάσεις είδαμε.

.- Τέλος ακούσαμε περιχαρή τη κ.Κράτσα να δηλώνει, ότι η περιφέρεια Ιονίων πρότεινε στην κυβέρνηση και αυτή αποδέχθηκε να συμβάλλονται στο μέλλον ιδιώτες με το ΕΣΥ.

Απαιτούμε έστω και την ύστατη στιγμή:

Άμεση παροχή υλικού προστασίας σε όλους τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας υγείας, ώστε να ξανανοίξουν οι ιδιώτες τα ιατρεία τους και να λειτουργούν με ασφάλεια οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές ΚΥ.

Η λογική της ανοσίας αγέλης που προωθεί η κυβέρνηση για τους γιατρούς, με αποφάσεις “επιτροπών” που συστήνουν στους γιατρούς να βλέπουν περιστατικά χωρίς ουσιαστική προστασία, σε αντίθεση με τις διεθνείς οδηγίες, δε μπορεί να γίνει ανεκτή.

Mαζικές προσλήψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Μόνιμες ώστε να υπάρχει ουσιαστικό κίνητρο για όσους ασκούν ιδιωτικό έργο, να στελεχώσουν το ΕΣΥ.

Να λειτουργήσουν άμεσα οι κινητές ομάδες υγείας (ΚΟΜΥ) όπως προέβλεπε ο ιδρυτικός νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι επί ΣΥΡΙΖΑ με παροχή υλικού υψηλής προστασίας, όπως τονίζεται από όλες τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες προστασίας

Να σταθεί ο ιατρικός σύλλογος στο ύψος των περιστάσεων με έγκαιρες και έγκυρες παρεμβάσεις. Αντιφατικές ανακοινώσεις προς τα μέλη του και παροχή υλικού σε τιμές πολλαπλάσιες της φυσιολογικής είναι τουλάχιστον απαράδεκτες.

Ζητάμε ουσιαστική στήριξη του Δημόσιου Συστήματος υγείας και όχι ολιγόμηνες συμβάσεις μιας χρήσης εν μέσω κρίσης .

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ