Νίκος Γκούσης: Για την δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας

Share:

Χθες Τετάρτη 15.04.2020 ανακοινώθηκε από το Δήμο η πρόσκληση συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ξανά ‘’δια περιφοράς’’. Επομένως διαφαίνεται, ότι τείνει να παγιωθεί η αναστολή της δημοκρατικής – πολιτικής λειτουργίας του οργάνου και της αναγκαίας διεξοδικής συζήτησης των σοβαρών θεμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Επισημαίνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν δόθηκε καμία απάντηση στην πρόταση, την οποία είχαμε καταθέσει στη Γραμματεία του δήμοτικού συμβουλίου ήδη πριν μια βδομάδα. Μάλιστα οι μόνοι που ενημερώθηκαν (υπηρεσιακά) για την αποστολή της πρότασης ήταν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του συμβουλίου.
Με αυτά τα δεδομένα στείλαμε (ξανά) προσωπικά πλέον σε κάθε μέλος του δημοτικού συμβουλίου την πρόταση της ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. με τις ακόλουθες παρατηρήσεις και διευκρινήσεις:
1. Με βάση τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου κάθε παράταξη δύναται να εισάγει ένα θέμα για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έως και 5 μέρες πριν την σύνταξη της ημερήσιας διάταξης. Είναι αυτονόητο ότι η πρόταση της ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. είχε αυτό το χαρακτήρα και βέβαια οι προθεσμίες έχουν τηρηθεί.
2. Αν η δημοτική αρχή:
Α) Συνεχίζει να επικαλείται τις περιστάσεις των καιρών, ώστε το δημοτικό συμβούλιο να μην λειτουργεί ουσιαστικά, έστω σε κάποιο βαθμό με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, κάτι που ήδη γίνεται σε πολλούς δήμους, ακόμα και μικρούς (π.χ. της Λευκάδας),
Β) Θεωρεί ότι τα μείζονα θέματα που αφορούν τους δημότες μας (εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, ευπαθείς ομάδες και οικονομικά αδύνατους) δεν αφορούν το δημοτικό συμβούλιο,
Γ) Θεωρεί ότι με ‘δια περιφοράς’ συνεδριάσεις θα διευθετούνται μόνο τα τυπικά ή τα βαφτιζόμενα τυπικά (και άρα αναπόφευκτα!) θέματα,
τότε η ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν.:
Επιφυλάσσεται, αν θα συνεχίσει πλέον να συμμετέχει μόνο στις <δια περιφοράς> συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
3. Και ένα ΕΡΩΤΗΜΑ. Πότε και πως άραγε θα συζητηθούν:
Α. Τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας για τους πληγέντες συνδημότες και τις επιχειρήσεις τους από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊου.
Β. Τα μέτρα που πρέπει να διεκδικήσουμε ως Δήμος από την Πολιτεία για την ελάφρυνση των συμπολιτών μας από την ολοένα αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία.
Γ. Τα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων του Δήμου, των δράσεών του, αλλά και της κοινωνικής του πολιτικής.

Previous Article

Μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Next Article

Δημήτρης Μπιάγκης: «Λιτανεία Ιερού Σκηνώματος Αγίου Σπυρίδωνα το Μεγάλο Σάββατο εντός του Ιερού Ναού»

Σχετικά Άρθρα