Συμβολική κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Share:

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης:

“Διατρανώσαμε τη θέση μας ότι κάθε τέτοια προσπάθεια του Υπουργείου -ειδικά εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων- θα βρει απέναντί του όλο το εκπαιδευτικό, γονεϊκό και μαθητικό κίνημα. Η κυβέρνηση σχεδιάζει εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία να καταθέσει τις επόμενες μέρες αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Η πράξη αυτή είναι ανήθικη, αντιδημοκρατική, εχθρική απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς, βάζει στο στόχο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που δίνεται στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών και αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να φιμωθεί.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!”.

Previous Article

Μητροπολίτης Κέρκυρας: Ισχύουν δύο μέτρα και δυο σταθμά, αλλά τελικά θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση του Αγίου Σπυρίδωνος το Μεγάλο Σάββατο

Next Article

Τρόφιμα σε δημότες που έχουν ανάγκη απο το Δήμο κεντρικής Κέρκυρας

Σχετικά Άρθρα