Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

DRV: «Δεν χρειάζεται οι πολιτικοί να αποτρέπουν τους πολίτες από τις καλοκαιρινές διακοπές»

Την ανάγκη για θετικά σημάδια μέσω της σταδιακής επανεκκίνησης των εσωτερικών ταξιδιών και όχι την αποτροπή εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης ζητάει ο σύνδεσμος γερμανικών tour operator, DRV σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Ο Πρόεδρος του DRV, Norbert Fiebig, αναφέρει:

«Χρειαζόμαστε θετικά σημάδια για την επανεκκίνηση του κλάδου, δεδομένης πάντοτε της τήρησης των μέτρων υγιεινής και πρόληψης. Δε χρειάζεται οι πολιτικοί να αποτρέπουν τους πολίτες από τις καλοκαιρινές διακοπές με τις δηλώσεις τους.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωση του κλάδου χρειάζεται να εκδοθεί μια διαφοροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία. Έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μια πολύ σοβαρή πρόκληση του τομέα της υγείας, αλλά είμαι σίγουρος, ότι τα ασφαλή και τα «έξυπνα» ταξίδια αποτελούν ένα ρεαλιστικό σενάριο. Τα ταξίδια και ο τουρισμός μπορούν να συμπεριληφθούν στον σχεδιασμό για την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Το άνοιγμα των επιχειρήσεων πρέπει να είναι σταδιακό και να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή. Εάν αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα, τότε ίσως να είναι πιθανά τα ταξίδια σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας. Ύστερα από τα εσωτερικά ταξίδια, θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται σταδιακά και ελεγχόμενα ταξίδια προς ευρωπαϊκές χώρες που ελέγχουν τον Κορωνοϊό, λαμβάνοντας πάντοτε τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Οι ταξιδιωτικές εταιρίες αναπτύσσουν ήδη μια σειρά από υγειονομικά και διαχειριστικά μέτρα σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρίες και τα ξενοδοχεία με στόχο να γίνουν τα ταξίδια και πάλι ασφαλή.

Το πότε ακριβώς θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται τα ταξίδια εξαρτάται από τις οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την εξέλιξη της πανδημίας».

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ