Γερμανία: Το 40% θα ακολουθήσουν το πλάνο των διακοπών τους|Το 60% θέλουν διαφάνεια για ενδεχόμενη ακύρωση

Share:

Το 40% των Γερμανών θα ακολουθήσουν το πλάνο των διακοπών τους, το 60% θέλουν πλήρη διαφάνεια για ενδεχόμενη ακύρωση, ενώ το 30% θα επιλέξει διακοπές στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας του holidaycheck.de, σύμφωνα με την οποία μόνο το 24% των συμμετεχόντων δηλώνει, ότι δεν ανησυχεί για τον Κορωνοϊό, ενώ περισσότερο ανησυχούν όσοι είναι άνω των 50 ετών.

Οι κύριες ανησυχίες είναι η μετάδοση του ιού στους συγγενείς και τους φίλους (61%), ο κίνδυνος να κολλήσουν οι ίδιοι (41%) και οι οικονομικές επιπτώσεις (55%), ενώ το 28% ανησυχεί τον αντίκτυπο των ταξιδιωτικών περιορισμών ως προς τα ταξίδια του.

Σχετικά με την ενημέρωση για την κατάσταση προκύπτουν τα εξής: μόνο το 14% δεν αισθάνονται σωστά ενημερωμένοι, το 88% ενημερώνεται από τα νέα, το 50% από τους tour operators και το 40% από τα newsletter που λαμβάνει.

Παρά την υφιστάμενη ανησυχία το 40% των τουριστών δε θα σταματήσει να θέλει να ταξιδέψει και ελπίζει να πραγματοποιηθεί η κράτησή του, ενώ λιγότεροι από το 25% πιστεύουν ότι δε θα ταξιδέψουν το 2020, γεγονός το οποίο αποδεικνύει, ότι δεν πρέπει να ξεγράφουμε τα ταξίδια.

Το 7% των συμμετεχόντων θα κάνει κράτηση βάσει της απόστασης του προορισμού, το 15% βάσει της τιμής, ενώ το ενδιαφέρον μονοπωλούν (60%) οι σαφείς όροι και οι ευέλικτες επιλογές ακύρωσης και το 49% θέλει να έχει λάβει σωστή πληροφόρηση για τη διαδικασία ακύρωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις πάνω από το 50% δίνει μεγάλη σημασία στις οδηγίες των αρχών υγείας του προορισμού, στον οποίο επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Τέλος το 46% των ερωτηθέντων θα περιμένει ύστερα από το άνοιγμα των συνόρων, έτσι ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε κράτηση, ενώ το 30% θα κάνει διακοπές στη Γερμανία.

Πηγή: money-tourism.gr/

Previous Article

Η 15η Ιουνίου πιθανή ημερομηνία ανοίγματος των ξενοδοχείων ετήσιας λειτουργίας

Next Article

Βρετανία: 4 δισ. λίρες για την κάλυψη των vouchers

Σχετικά Άρθρα