Κέρκυρα 180: Ερωτήσεις 10ης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Share:

Με βάση τις προηγούμενες ανακοινώσεις που έχει κάνει η κίνηση μας στην Δημοτική Αρχή καταθέτουμε παρακάτω τα ερωτήματα εκ μέρους της κίνησης Κέρκυρα 180˚ για την 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

  1. Σε συνέχεια της επί τόπου διαπίστωσης μας ότι, όχι μόνο δεν βρίσκεται σε λειτουργία ο δεματοποιητής στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου με αποτέλεσμα συσσώρευση βουνών άταφων απορριμμάτων πιθανότατα μολυσμένων τη στιγμή μάλιστα που ήδη υπάρχουν εδώ και εβδομάδες διαπιστωμένα κρούσματα COVID 19 στο νησί, ζητάμε
    Α. ενημέρωση σχετικά με τα βήματα που έχει σκοπό να ακολουθήσει ο ΣΥΔΙΣΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας από πιθανή εξάπλωση του ιού μέσω των βουνών απορριμμάτων καθώς και
    Β. ένα εφαρμόσιμο πλέον χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας μεταφοράς απορριμμάτων προς το εργοστάσιο επεξεργασίας στην Κοζάνη που είχε οριστεί -σύμφωνα με επίσημη δήλωση της κ. Υδραίου- το αργότερο για τα μέσα του Φεβρουαρίου.
  2. Διαπιστώνουμε (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες 3, 4 που βγάλαμε την Παρασκευή 09/04/2020) ότι σε καιρούς υγειονομικής κρίσης δεν έχει γίνει εφοδιασμός των δημοτικών υπαλλήλων καθαριότητας με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ).
    Ζητάμε (αν από κακή τύχη η περίπτωση που διαπιστώσαμε την έλλειψη ΜΑΠ είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας) να δημοσιοποιηθούν τα τιμολόγια αγοράς, η πιστοποίηση καταλληλότητας των μέσων αυτών για το σκοπό χρήσης τους, καθώς και αποδεικτικά παραλαβής τους από το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου. Βλέπουμε ξεκάθαρα σε φωτογραφίες εργαζομένων σε άλλους Δήμους (βλ φώτο 3) πώς μοιάζει ένα πλήρες σετ ΜΑΠ, εικόνα που απέχει έτη φωτός από την εικόνα των υπαλλήλων καθαριότητας (είναι εργαζόμενοι «κλειδί» αποτελώντας τη δεύτερη ασπίδα άμυνας της δημόσιας υγείας μετά του εργαζόμενους στο σύστημα υγείας). Αν πάλι για κάποιο λόγο η μη χρήση τους προέρχεται από άρνηση των ίδιων των δημοτικών υπαλλήλων να συμμορφωθούν, είναι ευθύνη του Δήμου να επιβάλλει τη χρήση τους, συμβάλλοντας εκτός από την προστασία των υπαλλήλων στην πρόληψη διασποράς του κορονοϊού, σε μια ιστορικά μοναδική στιγμή που οι πολίτες με κυβερνητικές αποφάσεις μένουν σπίτι παραλύοντας την εθνική οικονομία για χάρη της δημόσιας υγείας.
    Αναμένουμε λοιπόν εκ νέου απαντήσεις στα ουσιαστικά ερωτήματα της ανακοίνωσης μας, που εμπίπτουν στις “κλασικές” αρμοδιότητες του Δήμου, και που μάλιστα έχουν άμεση σχέση με τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε αυτή τη στιγμή.
Previous Article

Η ενημέρωση της Περιφέρειας Ιονίων νήσων για τον Κοροναιό

Next Article

Συλλήψεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά.

Σχετικά Άρθρα