Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Όταν η πολιτική υποκρισία και συναλλαγή βαφτίζονται συνεργασία. (ή αλλιώς: Η ΠΙΝ στην εποχή Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη)

Η πρόσφατη απόφαση της περιφερειάρχη για την τοποθέτηση δύο επιπλέον θεματικών αντιπεριφερειαρχών, αξιοποιώντας την αντίστοιχη νομοθετική «δωρεά» της κυβέρνησης προς τους περιφερειάρχες της χώρας, αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο το σχέδιο για ακύρωση στην πράξη της λαϊκής βούλησης όπως αυτή αποτυπώθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την απλή αναλογική.

Η εξέλιξη αυτή όμως πείθει και τον πιο δύσπιστο πολίτη των Ιονίων Νήσων για την αλήθεια των λόγων της ΑΝΑΣΑ, όταν η παράταξη μας κατήγγειλε ότι η σύμπραξη των Κράτσα-Σπύρου- Αλεξάκη δεν είναι συνεργασία στην βάση αρχών και προγραμματικών θέσεων αλλά μοίρασμα θέσεων (καλά αμειβόμενων) για την νομή της εξουσίας και τα παράγωγα της.

Οι τρεις αυτές παρατάξεις ενεργούν από κοινού στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εισηγούμενες και ψηφίζοντας τις ίδιες θέσεις που απηχούν στις κυβερνητικές πολιτικές πρακτικές. Θυμίζουμε, ως παραδείγματα, μερικές απ’ αυτές:

Καταψήφιση πρότασης για διπλασιασμό του οικονομικού βοηθήματος στους επικουρικούς γιατρούς.
Υπερψήφιση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Στήριξη της απόφασης Κεραμέως για αναστολή/κατάργηση των δυο τμημάτων του Ιόνιου Πανεπιστήμιου.
Ανατροπή της επί δυο θητείες ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την μη εκποίηση του Ερημίτη.
Υπερψήφιση πρότασης για ανάθεση της υπόθεσης των υδατοδρομίων σε ΝΠΙΔ με εκτίναξη του κόστους 5 φορές πάνω.
Στήριξη της πρότασης για δημιουργία διπλοθεσίας στα «δικά τους παιδιά».
Ενώ λοιπόν οι δύο παρατάξεις Σπύρου και Αλεξάκη συναπαρτίζουν την εκτελεστική εξουσία μαζί με την παράταξη της περιφερειάρχη και συναποφασίζουν για τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης των υποθέσεων της ΠΙΝ, εν τούτοις, σε ένα κρεσέντο πολιτικής υποκρισίας, εμφανίζονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως αντιπολιτευόμενες, καταλαμβάνοντας θέσεις στις επιτροπές που ανήκουν στην μειοψηφία και λαμβάνοντας προνομιακά τον λόγο οι κ.κ. Σπύρου και Αλεξάκης ως επικεφαλής δήθεν αντιπολιτευόμενων παρατάξεων.

Πρόκειται για σοβαρή στρέβλωση της λειτουργίας της δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, που αγνοεί την εκφρασμένη λαϊκή βούληση και εξυπηρετεί κυβερνητικά, παραταξιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα σε βάρος των πολιτών και του τόπου.

Η ΑΝΑΣΑ καταγγέλλει την συνεχιζόμενη αθέμιτη αυτή πολιτική συναλλαγή στους πολίτες των Ιονίων Νήσων και, απευθυνόμενη ιδιαίτερα σ’ αυτούς που στήριξαν τις παρατάξεις Σπύρου και Αλεξάκη στις εκλογές τιθέμενοι απέναντι στην νεοφιλελεύθερη επιλογή της παράταξης Κράτσα, τους καλεί να «προστατεύσουν» την ψήφο τους εκφράζοντας την αποδοκιμασία τους με κάθε δόκιμο τρόπο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ