Η ενημέρωση της Περιφέρειας για την εξέλιξη του Κορονοιού στα Ιόνια νησιά

Share:

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζει την τακτική ενημέρωση των πολιτών συγκεντρώνοντας πληροφόρηση από τον ΕΟΔΥ, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων των Ιονίων Νήσων.
Το καθημερινό πρόγραμμα ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίνεται στην ανάγκη πληροφόρησης ολόκληρης της χώρας και αποτελεί την μόνη πηγή επίσημης ενημέρωσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ να παρακολουθείτε συστηματικά την καθιερωμένη επίσημη ενημέρωση που πραγματοποιούν στις 6μμ, ο Καθηγητής Λοιμοξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι:
• Σωστή ενημέρωση και πρόληψη είναι τα “όπλα” μας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού
• Όσο λιγότερες είναι οι μετακινήσεις μας, τόσο λιγότερα θα είναι τα κρούσματα
• Προσέχουμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι γύρω μας
• Τα λιγότερα κρούσματα αυξάνουν τις πιθανότητες αποτελεσματικής αντιμετώπισης
• Η εφαρμογή των μέτρων προστασίας παρατείνονται μέχρι την 27η Απριλίου 2020

ΟΛΟΙ μας “Μένουμε Σπίτι”: Είναι ο καλύτερο τρόπος προστασίας του εαυτού μας και του περιβάλλοντός μας
Σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) καλεί άμεσα τον ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ (τηλ:1135, 210 5212 054), για να λάβει οδηγίες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (23 Απριλίου 2020) τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) παραμένουν συνολικά 5, και τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουν ως εξής:

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 4 κρούσματα εκ των οποίων ένα συνεχίζει τη νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ένα έλαβε εξιτήριο και τα υπόλοιπα 2 βρίσκονται σε κατ΄ οίκον νοσηλεία με ήπια συμπτώματα της νόσου.

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: 1 κρούσμα το οποίο έλαβε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και βρίσκεται κατ΄ οίκον

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: 0 κρούσμα. Σε επαναληπτική εξέταση SARS – COV – 2 υποβλήθηκε το μέχρι πρότινος επιβεβαιωμένο κρούσμα που βρισκόταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και βρέθηκε αρνητικό. Ως εκ τούτου γίνεται άρση του κατ΄ οίκον περιορισμού & ΙΘΑΚΗ: 0 κρούσματα

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 0 κρούσμα. Μετά το πέρας των 14 ημερών, σε επαναληπτική εξέταση SARS – COV – 2 υποβλήθηκε το μέχρι πρότινος επιβεβαιωμένο κρούσμα της 30χρονης που βρισκόταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και βρέθηκε αρνητικό. Ως εκ τούτου γίνεται άρση του κατ΄ οίκον περιορισμού. Επίσης, σε επαναληπτικό έλεγχο SARS – COV – 2 υποβλήθηκαν και τα άτομα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος που βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εξέταση αρνητικά.

Πρόκειται για 4 άνδρες και 1 γυναίκες – Μ.Ο. Ηλικιών: 65 ετών

  • ΑΡΝΗΤΙΚΑ στον κορωνοϊό βγήκαν τα δείγματα που εστάλησαν τα τελευταία 24ωρα στο Ινστιτούτο Παστέρ από τα Γενικά Νοσοκομεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιονίων Νήσων.
    **Αναμένονται τα αποτελέσματα από νέα δείγματα που έχουν ληφθεί από τα Νοσοκομεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιονίων Νήσων.
    *** Για τα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ
(από την έναρξη της πανδημίας από τον COVID-19 μέχρι και σήμερα)

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) συνολικά 13, είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έχουν ως εξής:
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 5 κρούσματα
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: 1 κρούσμα
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: 1 κρούσμα & ΙΘΑΚΗΣ: 0 κρούσματα
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 6 κρούσματα
Πρόκειται για 8 άνδρες και 5 γυναίκες – Ηλικίες: 58, 59, 56, 52, 67, 63, 30, 64, 74, 69, 29, 56 || ΜΟ: 56 ετών – Θάνατοι: 2 (εκ των οποίων – ένας άνδρας από Ζάκυνθο και ένας άνδρας από Κέρκυρα)

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Α) Tο τελευταίο 24ωρο (22.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 83 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα σε 63 πεζούς και 20 κατά τον έλεγχο σε οχήματα
Β)Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (22.04.2020), 67 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Α) Tο τελευταίο 24ωρο (22.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 2 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα σε 2 κατά τον έλεγχο σε οχήματα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 15 έλεγχοι άδειας εξόδου κυκλοφορίας πολιτών, προς
εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας και δεν διαπιστώθηκε έλλειψη δικαιολογητικών.
Β) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (22.04.2020), 871 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και βεβαιώθηκε 1 παράβαση.
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:
Α) Tο τελευταίο 24ωρο (22.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 3 παραβάσεις κατά τον έλεγχο σε οχήματα και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα σε 1 πεζό και 2 κατά τον έλεγχο σε οχήματα.
Β) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (22.04.2020), 228 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και βεβαιώθηκε 1 παράβαση.
Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΙΘΑΚΗΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (22.04.2020), 19 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:
Α) Το τελευταίο 24ωρο (22.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση
Β) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (22.04.2020), 122 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου το 24ωρο (22.04.2020), συνεχίστηκαν κανονικά οι έλεγχοι και εδόθησαν οδηγίες, έγιναν κατά περίπτωση συστάσεις και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου το 24ωρο (22.04.2020), συνεχίστηκαν κανονικά οι έλεγχοι, εδόθησαν οδηγίες, έγιναν κατά περίπτωση συστάσεις και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου το 24ωρο (22.04.2020), συνεχίστηκαν κανονικά οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εδόθησαν οδηγίες, έγιναν κατά περίπτωση συστάσεις και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας εφοδίασε με τα ενημερωτικά φυλλάδια για τον
covid-19, που εξέδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τα Νοσοκομεία, οι Δήμοι, το Αεροδρόμιο και τα Λιμεναρχεία , για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.
Επιπλέον, απαντά σε ερωτήματα πολιτών σχετικά με την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων.
Λιμεναρχεία , για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου το 24ωρο (22.04.2020), διενεργήθηκαν διενεργήθηκαν 5 υγειονομικοί έλεγχοι σε 3 Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης (2 Καφέ-σνακ μπαρ και 1 Ζαχαροπλαστείο), 2 Επιχειρήσεις Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων (1 Κρεοπωλείο και 1 Σούπερ Μάρκετ), όπου εδόθησαν οδηγίες, έγιναν κατά περίπτωση συστάσεις και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας από την Παρασκευή 3 Απριλίου έως και τη Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 έχουν πραγματοποιηθεί 117 τηλεφωνικές κλήσεις πολιτών με αντικείμενο την ενημέρωση τους. Επίσης συνδράμει σε ότι ζητηθεί, το Νοσοκομείο Ζακύνθου, την Αστυνομική Διευθυνση Ζακύνθου, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ διεξάγεται αιμοδοσία από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9πμ έως 13μμ από 9πμ έως 13.30μμ και από 17.30μμ έως 19.30μμ στο κτήριο της Ιατροχειρουργικής Κέρκυρας, Ιατρείο στην Πλ. Σκαραμαγκά. Το Σάββατο διεξάγεται αιμοδοσία από 9πμ έως 14μμ και Σάββατο/Κυριακή διεξάγεται αιμοδοσία από Κινητή Μονάδα εφόσον υπάρχει αίτημα κάποιου Φορέα / Συλλόγου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2661 3 60512 & 2661 3 60556. Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας στο τηλέφωνο 2661 3 62170, e.kerkyras@pin.gov.gr

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ διεξάγεται αιμοδοσία από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9πμ έως 13μμ στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας. Επίσης, διεξάγεται αιμοδοσία από Δευτέρα έως Παρασκευή από 18.30μμ έως 20μμ και Σαββάτο-Κυριακή και Αργίες από 11πμ έως 13μμ στο χώρο του Νοσοκομείου Λευκάδας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2645 3 60161-2.
Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας στο τηλέφωνο 2645 3 60790, pe.lefkadas@pin.gov.gr

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:
Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ διεξάγεται αιμοδοσία από Δευτέρα έως
Παρασκευή από 9πμ έως 13μμ στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αιμοδοσίας με πρόσβαση από χωριστή είσοδο από εκείνη του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2671 0 38014.
Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης στο τηλέφωνο 2671 3 60530, pe.kefalonias@pin.gov.gr

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:
Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ διεξάγεται από Δευτέρα έως Παρασκευή
αιμοδοσία από 8.30πμ έως 16.30μμ στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αιμοδοσίας που στεγάζεται προσωρινά στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Γαϊτανίου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2695 3 60522.
Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου στο τηλέφωνο 2695360329, e.zakynthou@pin.gov.gr

Η Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο Αγαλά πραγματοποιεί
Εθελοντική Αιμοδοσία των μελών της, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, που στεγάζεται προσωρινά στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Γαϊτανίου.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας καλεί τα μέλη του, σε Εθελοντική Αιμοδοσία στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, που στεγάζεται προσωρινά στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Γαϊτανίου με σκοπό την κάλυη αναγκών του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την Μονάδα Υποστήριξης Κρίσεων της Ψυχιατρικής Κλινικής προβαίνουν στην παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης μέσω ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2661 3 61122, 2661 3 61124 από Δευτέρα ως Κυριακή και κατά τις ώρες 10πμ-1μ.μ. και 5μ.μ.-7μ.μ.
Παράλληλα λειτουργεί ειδικός αριθμός τηλεφώνου και ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) για την επικοινωνία των πολιτών με κάθε Περιφερειακή Ενότητα, στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης και προστασίας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, ως εξής:
• Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ⇒ τηλ. 2661 3 62170, pe.kerkyras@pin.gov.gr
• Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ⇒ τηλ. 2645 3 60790, pe.lefkadas@pin.gov.gr
• Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ⇒ τηλ. 2671 3 60530, pe.kefalonias@pin.gov.gr
• Π.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ ⇒ τηλ. 2695 3 60329, pe.zakynthou@pin.gov.gr

Previous Article

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Next Article

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Σχετικά Άρθρα