Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Νίκος Γκούσης για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας

Στην 7η δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας δηλώνουμε συμμετοχή μόνο και μόνο επειδή περιλαμβάνει τα θέματα από 5 έως 9 που αφορούν σε μέτρα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας προς κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα:

  1. Στα θέματα από 5 έως και 9 ψηφίζουμε θετικά, σημειώνοντας ότι από την αρχή των απαγορεύσεων και με αίσθημα ευθύνης τα είχαμε στηρίξει, (όπως βέβαια και στη συνέχεια στην Οικονομική Επιτροπή), προκειμένου άμεσα να εξυπηρετηθεί το κοινωνικό σύνολο.
  2. Για τα υπόλοιπα θέματα επισημαίνουμε:
    • Ειδικά για το θέμα 10 που πράγματι είναι απολύτως τυπικό, αφορά σύσταση προσωρινής προσωποπαγούς θέσης, έχει ήδη κριθεί με δικαστική απόφαση, αλλά κι από εμάς θετικά στην Οικονομική Επιτροπή, ψηφίζουμε επίσης θετικά (αν και δεν κρίνεται επείγον!).
    • Στα θέματα από 1 εως και 4 ζητάτε ‘δια περιφοράς’ παρατάσεις μισθώσεων. Αλήθεια όμως, πότε και πώς -χωρίς τις ερωτήσεις ενός τακτικού δημοτικού συμβουλίου- θα ενημερωθεί ο δημότης για τη δημοτική περιουσία και τη σχετική αξιοποίησή της, η οποία θα μας απαλλάξει από κάποιες ενοικιάσεις; Αλλά και πότε άραγε θα ενημερωθούμε επίσημα και δημόσια για το συναφές θέμα της ενοικίασης κτιρίου για τις δημοτικές υπηρεσίες στη Λευκίμμη;
    • Στα υπόλοιπα θέματα από 11 έως και 14 ζητάτε ‘δια περιφοράς’ έγκριση προμηθειών ή έγκριση προγραμματικής σύμβασης με άλλο δήμο! Τυπικά θέματα είναι αυτά; Αλήθεια πότε και πού θα ρωτήσουμε, ώστε να πάρουμε δημόσια απάντηση για το ποιός και με τι κριτήρια αποφάσισε τους συγκεκριμένους ελάχιστους αγροτικούς δρόμους, οι οποίοι φτιάχνονται αυτή την περίοδο, όπως μόλις χθές ενημερωθήκαμε από έκπληκτους συνδημότες; Είναι από την εργολαβία των 111.000 ευρώ; Οι υπόλοιποι δρόμοι θα μείνουν χωρίς καμία παρέμβαση, δηλαδή δύσβατοι ή σχεδόν αδιάβατοι;
    • Οι απαντήσεις πρέπει να δίνονται μόνο στα δημοτικά συμβούλια.
    Σ’ αυτό το σημείο τονίζουμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει η παλαιοκομματικού χαρακτήρα τυπική τηλεφωνική επαφή του δήμαρχου με κάθε επικεφαλής χωριστά, η οποία στην ουσία ακυρώνει τη διακριτή παρουσία, αλλά και τη συμβολή του καθενός δημοτικού σύμβουλου, όπως αυτή εκφράζεται σε μία τακτική συνεδρίαση.
    Ούτε τιμά το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου να αγνοούνται οι προτάσεις που κατατίθενται από τις παρατάξεις.

Κύριε Πρόεδρε
Καταλήγοντας ζητάμε την απόσυρση των θεμάτων 1,2,3,4,11,12, 13 και 14 και την εγγραφή τους σε τακτική συνεδρίαση, την οποία οφείλετε να προετοιμάσετε άμεσα με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης.
Σε αντίθετη περίπτωση τα καταψηφίζουμε για λόγους προσβολής των δημοκρατικών διαδικασιών, αφού κατά την άποψή μας ακόμα και για τα δήθεν τυπικά θέματα είναι αναγκαίος ο δημοτικός έλεγχος, οι διευκρινιστικές ερωτήσεις, οι προτάσεις και κυρίως η πλήρης και δημόσια ενημέρωση των δημοτών.
ΥΓ. Παρακαλούμε όπως το παρόν κείμενο συμπεριληφθεί αυτούσιο στα πρακτικά της συνεδρίασης.
22 Απρίλη 2020
Εκ μέρους όλων των δημοτικών συμβούλων της ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν.
Γκούσης Νίκος .

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ