Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Jet2: Στροφή προς την κυβέρνηση για οικονομική στήριξη

Οι Jet2 και Jet2holidays διερευνούν το ενδεχόμενο λήψης κρατικής στήριξης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνοϊού.

Ο Όμιλος Dart, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των Jet2 και Jet2holidays, έχει αποφασίσει την αναστολή των πτήσεων από τα μέσα Μαρτίου λόγω των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη και προσπαθεί να μάθει εάν μπορεί να λάβει κρατική στήριξη.

Η εταιρία αναφέρει, ότι βρίσκεται σε «δημιουργικό διάλογο» σχετικά με τους παρόχους ρευστότητας, οι οποίοι «αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα του επιχειρηματικού μας μοντέλου».

Ωστόσο, οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 30% για 6 μήνες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και δε θα δοθούν bonus για το προηγούμενο οικονομικό έτος παρά την αύξηση εσόδων κατά 50% το 2019. Επιπλέον, το 80% του προσωπικού βρίσκεται σε άδειες άνευ αποδοχών και λαμβάνει τη μισθοδοσία του (σε ποσοστό 80% και έως 2500 λίρες) από τη βρετανική κυβέρνηση.

Παρά τη διαθεσιμότητα πακέτων διακοπών και πτήσεων προς πώληση από τις 17 Ιουνίου, ο Όμιλος σημειώνει έξοδα ύψους 109 εκατ. λιρών λόγω της αναστολής των εργασιών του για άγνωστο χρονικό διάστημα

Η εταιρία σε ενημέρωσή της ανέφερε:

«Ο αντίκτυπος και η διάρκεια της κρίσης του Κορωνοϊού δεν μπορεί να υπολογιστεί και το Διοικητικό Συμβούλιο, δε γνωρίζει πως η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει τα κέρδη του Ομίλου έως τα τέλη Μαρτίου του 2021».

Παρά την αβεβαιότητα οι πελάτες κάνουν κρατήσεις για τα τέλη του καλοκαιριού του 2020 και το χειμώνα 2020-21 με ένα «ενθαρρυντικό» αριθμό να επιλέγει αλλαγή ημερομηνίας αντί για ακύρωση.

Ο Όμιλος αναμένει έσοδα μεταξύ 250 και 270 εκατ. λιρών πριν τη συναλλακτική ανατίμηση και τη φορολόγηση για το οικονομικό έτος έως τα τέλη του Μαρτίου, τα οποία θα κινούνται σε ετήσια αύξηση της τάξης του 49% παρά την αναστολή των πτήσεων στα μέσα Μαρτίου.

Η θετική αυτή ετήσια απόδοση οφείλεται στην αύξηση των επιβατών στα 14.6 εκατομμύρια (+14%) και την αύξηση των πελατών πακέτων διακοπών στα 3.8 εκατομμύρια (+19%) αποτελώντας το 52% του συνολικού αριθμού επιβατών που ταξίδεψαν, και μια συνολική αύξηση 3 ποσοστιαίων μονάδων.

Πηγή: money-tourism.gr/j

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ